Moieuh: vetste loft ooit in Stad te koop, met club, bars, gameroom, bios, vette architectuur, alles

Op steenworpafstand van de binnenstad, met EM2, Paradigm, Stadslab en De Suiker op kruipafstand en BIET’n op reukafstand staat de vetste loft van Stad te koop. Aan de Paulus Potterstraat, sprookjesachtiger kan bijna niet.

Het pareltje staat nog niet op Funda, maar wordt wel uitgebreid beschreven op de site van Boekholt & Partners Makelaardij. Er is zelfs een gelikte video gemaakt en een speciale landingspagina in het leven geroepen. Terecht, want het optrekje is awesome en kent zijn weerga niet in Stad. En dankzij alle beschikbare info kunnen we een gedetailleerd artikel brengen.

Bar van 20.000 euro aan munten

Te beginnen met het oppervlakte van de loft: 200 vierkante meters terrassings en 420 binnen, enkel op de benedenverdieping. Groot genoeg voor een lading brute vertrekken, stuk voor stuk gebouwd onder supervisie van een interieurarchitect. En dat is te zien. Damn. We zijn al heel wat pareltjes tegengekomen op Funda, maar de kroon gaat naar dit loft.

Want welk huis in Stad, hoe duur ook, heeft een een bar (in de zeer ruime en industriële keuken) die volgeplakt is met munten met een totaalwaarde van 20.000 euro en een totaalgewicht van bijna 75 kilogram? Let wel, dat zijn zo’n 625 eierballen, dik duizend broodjes bapao of zo’n 75 sukerbiet’n. En er hangen niet enkel florijnen, guldens en euro’s, maar exotische munten uit de hele wereld. Allemaal verzameld door de eigenaar. Oftewel: een bar met een verhaal.

Ultiem chillhuis

Net zoals de inpandige club een anekdote met zich meebrengt. De bar in discotheek is naar naar voorbeeld van de toog in de keuken ook volgeplakt met munten. De oma van de huidige eigenaar heeft een groot gedeelte van haar leven centen en stuivers gespaard. Die shinen nu allemaal op de clubbar.

Zeker in deze tijden is het heel vet om een eigen toog, club, dansvloer en alles te hebben. Maar thuis draait vooral ook om rust, chillen, slapen, eten, poepen, douchen en badderen. Goed nieuws voor de liefhebbers daarvan: het kan allemaal in de loft. Ondanks de locatie is het mogelijk om de drukke stad ver buiten de deur te houden.

FIFA was nog nooit zo fijn

Neem bijvoorbeeld de woonkamer die met zijn 130 vierkante meter de term riant een nieuwe dimensie geeft. Midden in de ruimte is de open haard, die als een soort salontafel een pontificale plek heeft gekregen. Dat wordt heerlijk borrelen aan het knisperende haardvuur tijdens de lange winteravonden met wat vrienden of de geliefde.

Waar het tijdens guur weer ook goed vertoeven is: de bioscoop annex gameroom. Lekker FIFA spelen op groot scherm in überluxe fauteuils. Als dat te lui wordt, kun je ook voor een potje poolen gaan. In dezelfde kamer staat namelijk een tiptoptafel en die zit bij de prijs in.

Net als de bijzondere en vaak op maat gemaakte meubels en apparatuur bij de knaken in zitten, zoals de zelfontworpen wijnkast. De rand van dat bouwsel is gemaakt van staallegering koper en ijzer. De wijnhouders bestaan uit aluminium armen, afgewerkt met hoogglans hout. De wijnkast is ook weer een stukkie kunst op zich, zeg maar. En zowel het ontwerp als de materialen passen feilloos bij de rest van het huis.

Oog voor detail en kunst

Want overal komen die materialen, kunststijl en industriële look terug. In de vier grote slaapkamers (waarvan de master bedroom ook nog een dikke werkkamer herbergt), de hal, zelfs in de welnessruimte met sauna en jacuzzi en in de ruime woonkamer met open keuken. Over de keuken geschreven: dat is echt een enorm apparaat, inclusief eiland (met bar) waar Rottumerplaat bij verbleekt. Menig chef-kok wordt al jaloers bij het aanschouwen van de foto’s.

Ook jaloersmakend is de grote inpandige garage die bij de loft hoort. Die heeft genoeg ruimte voor twee dikke wagens, zes swapfietsen en een biet’n-bak. En wat te denken van het dakterras. Die is bereikbaar via de majestueuze trap midden in de woonkamer en is huge.

Dikke douchebak, jong!

Tot slot nog eem aandacht voor de douche. Want ook die heeft een verhaal. Er moest een dikke kraan aan te pas komen om het kreng in huis te plaatsen. Een douchebak van 500 kilogram puur Belgische hardsteen neem je namelijk niet zomaar op de rug. Het resultaat mag er gelukkig zijn. De badkamer is een plaatje geworden. Net als de rest van de loft.

Kosten: net geen miljoen. En als je de bar eruit sloopt verdien ja alweer 20k terug. Meer informatie op de site van Boekholt & Partners.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Boekholt & Partners

Psst, hier meer afleiding: