Mojo Concerts: “Stadspark Live moet Groningse Pinkpop worden”

Bevrijdingsfestival op Drafbaan Stadspark

Stadspark Live is het nieuwe jaarlijkse festival van Groningen. Op 22 juni is de eerste editie met onder andere Sting, Anouk en Tom Odell. De jaren daarna moet het nog groter en bruter worden.

Om 13:00 uur start het eerste van de zes optredens van Stadspark Live op de Drafbaan. Het tijdschema is nog niet bekend, maar zeker is al wel dat Sting, Anouk, Ronnie Flex & Deuxperience, Tom Odell, Daniel Loohues en The Specials rocken en shinen. En een kaartje kost, zonder servicekosten, 45 euro. Valt gelukkig erg mee.

Mojo Concerts

Mojo Concerts is de belangrijkste partij achter Stadspark Live. Heel nice, want dat is een van de grootste platenlabels en concertorganisaties van de hele wereld. In Nederland organiseren ze bijvoorbeeld Pinkpop en Down the Rabbit Hole. Dat belooft wat. Vooral omdat Mojo staat te springen om hier weer aan de slag te gaan.

John Mulder, directeur van Mojo Nederland, vanmiddag tijdens de persconferentie: “In 1999 brachten we The Rolling Stones naar het Stadspark in Groningen, het jaar daarna Tina Turner. Dat zijn nog steeds twee van de beste concerten die we ooit hebben georganiseerd. We zijn dan ook erg blij dat we terug zijn in Groningen.”

Bevrijdingsfestival Stadspark

Mojo hartje Stadsspark en Grunn

De locatie spreekt, volgens de directeur, tot de verbeelding en Groningen is een echte muziekstad. Dat weegt ook mee. “Het Stadspark is prachtig, met al die bomen eromheen. En Groningen is een fantastische stad om een festival te organiseren. Er zijn weinig plekken in Nederland waar het publiek zo enthousiast kan zijn.”

Mojo doet Stadspark Live niet alleen. Het wereldbedrijf wordt geholpen door lokale partijen. Zo zijn Oosterpoort en Martiniplaza erbij betrokken. Ook wordt gesproken met andere organisaties in Grunn die hun sporen hebben verdiend in de muziek- en festivalwereld. Allemaal onder het motto: samen sterker.

Samen sterk

Als er in Stad krachten worden gebundeld, dan ontstaan er hele mooie dingen. Die de stad overstijgen en Groningen naar een hoger plan tillen. Denk bijvoorbeeld aan Eurosonic Noorderslag, Noorderzon en meer van dat soort hele grote festivals met Europese statuur. Aan dat rijtje moet Stadspark Live ook worden toegevoegd.

De directeur van Mojo gaat daarin zelfs zo ver dat hij Stadspark Live in een adem noemt met Pinkpop. Uiteraard verbleekt de eerste editie met het huidige Pinkpop, maar ook de Limburgers zijn ooit begonnen met de eerste keer. En die kende een met de Golden Earring en George Baker een heel wat bescheidener line-up.

Meer info: Stadspark Live op Facebook

Psst, hier meer afleiding: