Monsieur Bonne Femme: tattoos, maar dan nét even anders

Stad is een hele fijne tattooshop rijker. Fabiona Bazuin opent een maandje geleden haar Tattoo Studio Monsieur Bonne Femme in Helpman. Wil je een originele design tattoo? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Het weer is druilerig, maar gelukkig straalt binnen in haar pand aan de Verlengde Hereweg de 28-jarige Fabiona Bazuin. Van illustreren en een kantoorbaan, kwam ze net rond. Tot ze op haar vijfentwintigste in aanraking komt met de tattoowereld.

“Voordat ik aan dit avontuur begon, dacht ik ook al dat mijn tekeningen wel heel vet als tattoo zouden zijn.” En Fabiona is niet de enige die er zo over denkt, want ze werd door een oude bekende gevraagd haar creaties op een nep arm te tekenen. En daarna zelfs op levend volk. “Zo belandde ik op zaterdagen in Emmen bij Nozem Barbers & Tattoo. Maar ik wilde op den duur toch wat voor mezelf.”

Zelfstandig ondernemen gaat Fabiona overigens prima af. “Alleen de randzaken van een onderneming zijn wel spannend. Maar daar had ik als freelance-illustrator ook al wat ervaring mee, hoor”, lacht ze. “Of ik bang was dat ik niet genoeg klanten als tattoo-artiest zou krijgen? Een aantal nam ik gewoon mee vanuit Emmen, dus daar maakte ik me niet druk om.”

Tattooshop Monsieur Bonne Femme

Monsieur Bonne Femme klinkt heel Frans. Is het ook, maar een gedeelte is de tweede naam van Fabiona. “Ik ben vernoemd naar mijn beide oma’s: Bonnie en Femmie. Daar heb ik monsieur voor geplakt, anders klinkt het misschien te vrouwelijk en zo trek ik ook nog wat mannen naar de zaak.” Slim.

Bij tatoeëren denk je trouwens meestal aan ruige kerels met armen vol inkt. Fabiona niet.  Nou ja, inkt wel, maar ze is een van de weinige vrouwen in het vak. Vooral hier in het Noorden. “Het is best wel een intiem beroep. Stel dat een 18-jarig meisje een tattoo laat zetten op een intieme plek, dan wil ze dat misschien liever laten doen door een vrouw. Misschien dat ik daarom veel vrouwelijke klanten heb.”

Stijl

Fabiona heeft een heel eigen stijl: verfijnd en een beetje illustratief zelfs. Een nieuwe trend? “Ik denk het wel”, zegt ze direct. “Veel klanten die ik heb zijn hippe jonge mensen. Die willen een origineel ontwerp. Niet een tattoo waar het halve dorp al mee rondloopt. Ik vind originaliteit heel belangrijk en teken mijn tattoos zelf. Tuurlijk mag een klant wel met ideeën of tips komen, daar ga ik dan mee aan de slag.”

Wat opvalt, is dat ze enkel te vinden is via Instagram. “Ja, de website, die is er helaas nog niet. Er wordt achter de schermen heel hard aan gewerkt. Toch vind ik het heel tof om met Instagram bezig te zijn. Ik filter heel goed wat ik wel en niet online zet. Daarnaast merk ik dat via dat kanaal heel wat mensen naar me toe komen.”

Groningen

De keuze om haar shop in Groningen te beginnen, is logisch. Want al werkte ze hiervoor in Emmen, ze woont al jaren in Stad. “Dit is gewoon een hele toffe, jonge stad. Veel klanten die ik heb zijn jong en of student. Tegenwoordig hoef je niet per se naar de randstad, er is eigenlijk helemaal niks mis met Groningen.” vertelt ze glunderend.

Wil je zelf ook een strakke, illustratieve en verfijnde tattoo laten zetten? Dan moet je er wel op tijd bij zijn. Fabiona staat namelijk volgepland tot juli. Druk, druk, en nog eens druk. En dat is best knap voor een spiksplinternieuwe onderneming.

Monsieur Bonne Femme is te vinden aan de Verlengde Hereweg 9. Wil je meer informatie?  Check dan eem haar Instagram pagina.

Ga het gesprek aan ( comments)