Mooie actie in Groningen: gratis stamppot en pasta voor daklozen

Minder bladeren aan de bomen, meer druppels uit de lucht. Jep, t’is volop herfst. Maar dat dit seizoen niet alleen maar guurheid behelst, bewijst Straatwijs. Deze Groningse stichting zet een actie op waarbij daklozen gratis een pasta of stamppot kunnen afhalen bij restaurant Captain Cook.

De actie is het vervolg op een eerder opgezet initiatief waarbij de zesjarige Joël maaltijden voor daklozen regelde bij de Hema. De baas. Donateurs konden dankzij hem vorig jaar online een maaltijdbon kopen, waarvoor een dakloze dan gratis en voor nop een warm prakkie kon halen bij de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij.

Captain Cook

Die actie wordt nu dus doorgezet en uitgebreid, waarvoor hulde! En dit keer kunnen de dak- en thuislozen niet bij de Hema terecht, maar bij Captain Cook aan de Gelkingestraat. Via StraatWijs krijgen ze een bon die ze daar kunnen inleveren. Eem wachten, nog eem wachten, en hoppa, een gratis portie pasta of stamppot.

Allemaal dankzij de zesjarige Joël en Stichting Straatwijs. Maar hé, zonder donateurs ook geen maatlijden, dus klik vooral eem hier als je iets wilt wilt bijdragen aan de actie.

Psst, hier meer afleiding: