Muziek | Gronings duo Danny & Tariq brengen vette track uit op label wereldster Sam Feldt

Het Groninger duo Danny & Tariq had vandaag, 14 Januari, hun eerste grote release op Heartfeldt Records, onderdeel van Spinnin’ Records. Al acht jaar lang werken de heren samen en domineren ze de Nederlandse clubscene met hun kenmerkende DJ & Sax combinatie.

En inmiddels beperkt dit zich niet alleen meer tot Nederland. Naast optredens in Nederland waaronder het hoofdpodium van TT Assen heeft het duo inmiddels ook samen opgetreden in Duitsland, Oostenrijk, Spanje en België.

Produceren

Na jarenlang in clubs in Groningen en omstreken te hebben opgetreden werd het tijd voor een nieuwe stap en begonnen de heren met produceren. Zo werd er begin 2021 een remake van ‘Out of Touch’ van Hall & Oats gemaakt die inmiddels 70.000 keer gestreamd is. Na dit succes komen Danny & Tariq met de single ‘Weight Off’ in samenwerking met Amerikaans dj-duo Disco Fries. Heeft dus niets met fraizn’ te maken.

Coronacrisis

Midden in de coronacrisis was het een lastige tijd omdat er niet opgetreden kon worden, daarom hadden de heren behoefte aan iets positiefs in de studio. De single kenmerkt zich dan ook door een vrolijke vocaal ondersteund met opzwepende pianogeluiden. Chill bezig mannen!

Psst, hier meer afleiding: