Muziek | Toppianist gaat van zonsopkomst tot -ondergang spelen op dak Forum

We berichten graag over hete festivals, een volgepakte drafbaan of een op haar grondvesten dampende Oosterpoort. Maar er is meer op deze wereld dan dat. Bijvoorbeeld de muziek van pianovirtuoos Pieter de Graaf. Vanaf de rooftop van restaurant & skybar NOK in Groningen, viert Pieter de astronomische Equinox door op 26 september zijn gelijknamige plaat op te voeren.

En dat kan in combinatie met de mooiste locatie in Stad alleen maar awesome worden. Zijn composities passen niet in Spotify-muzak-playlists als Peaceful Piano, daarvoor is het vaak net te indringend, te weird, te eigenzinnig. Op zijn tweede album Equinox hoor je dat bijvoorbeeld op ‘OCD’, dat steeds manischer doorbonkt. (Bron: 3voor12 VPRO)

Drie sessies

Equinox (‘gelijke nacht’) is het moment waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat, waardoor overal op aarde de dag en de nacht even lang zijn. Het moment waarop de lente of de herfst aanbreekt en een nieuw jaargetijde begint.

Voor Edison-winnaar Pieter de Graaf opent FORUM eenmalig haar deuren eerder dan gebruikelijk, zodat het publiek vanaf de rooftop van NOK dit unieke optreden kan bijwonen vanaf zonsopgang. De zonsopgangsessie is van 07:00-10:00, de middagsessie van 12:00-15:00 en de zonsondergangsessie van 17:00-20:00.

Psst, hier meer afleiding: