Mystery Baby: zo scoor je stickers

Al vaker hebben we geschreven over de Mystery Baby. Een grandioze, uit de handgelopen studentengrap. Ooit was een dude jarig, zijn vrienden lieten een sticker van hem als baby maken en deelden die uit op het feestje.

Een groot succes. Iedereen vindt het tof en dus drukken de gasten nog een lading stickers, en nog een lading, en nog een lading. Inmiddels zijn er meer dan 25.000 Mystery Baby-stickers in de omloop. In Groningen, Leeuwarden, Assen, Liberec, Chicago, Moskou, Sicilië, waar eigenlijk niet. Hilarisch.

Iedereen wil het weten

Ik heb er eentje op het hoesje van mijn telefoon, gekregen van de gasten zelf, en dat levert heel veel spontane gesprekken op. Bij de kassa van de Appie: “Ben jij de Mystery Baby?” Op het terras bij de Sigaar: “Ik zie die sticker overal, kun jij mij wat meer vertellen?” En het vriendinnetje van mijn nichtje (8 jaar): “He die sticker zie ik echt overal.”

De vraag die het meeste wordt gesteld is: “Hoe kom je aan die sticker?” Want heel veel mensen willen Mystery Baby-stickers plakken. Maar het voorrecht om te mogen plakken is er slechts voor de happy few. Tot nu, want de stickers worden ‘gewoon’ verkocht, zijn wij stiekem achtergekomen.

Zelf stickers scoren

En wel in hartje stad, waar je het juist niet verwacht, onder het toeziend oog van heel veel onwetenden bij de kiosk op de Grote Markt. Niet zomaar, je kunt niet aan komen waggelen en vragen om de stickers. Dan krijg je niets. Want het moet wel een mysterie blijven natuurlijk. Daarom is er een geheime vraag, stel je die, dan krijg je een setje stickers voor 5 euro.

De vraag is, zoals je kunt zien in de video: “Mag ik even tanken?” Wil je de stickers, doe het dan snel, want de lui achter het mysterie vinden het vast niet tof dat we hierachter zijn gekomen en het delen. Dus zolang de voorraad strekt, snel naar de kiosk en stel de geheime vraag en scoor een setje stickers voor vijf euro.

Oh ja, toch ook even probs voor de gasten van de Mystery Baby. Echt een geweldige actie en deze manier van verkopen is ook weer hilarisch.

Ga het gesprek aan ( comments)