Bootcampen onder een viaduct of in de kroeg – Mystery Bootcamp
Bij Mystery Bootcamp kun je op toffe en vaak vreemde locaties in Stad bootcampen. Sporten onder een viaduct met vuurtonnen en techno, bijvoorbeeld. Of push-ups doen in de club. En de plekken blijven altijd tot het allerlaatste moment geheim. Vet!

Want brave groepjes in het Noorderplantsoen zien we genoeg. Trapje op, trapje af, rondje vijver. Saaaaaai! Kom op, dat kan een stuk origineler. “Het is eigenlijk een reactie op alle standaard bootcampers die je tegenwoordig ziet”, zegt Jeroen Smidt, een van de initiatiefnemers. “En bij ons is de fun net zo belangrijk als het sporten.”

Locaties en thema’s

En met plezier zit het wel snor. Elke editie rijst namelijk weer de vraag: wat wordt de plek des onheils? “Ja, we hebben al heel wat leuke locaties gehad”, zegt Jeroen enthousiast. “Onder een viaduct met vuurtonnen en pompende techno, of op de terrassen in de binnenstad, bijvoorbeeld. Er was zelfs een Expeditie Robinson versie en de laatste en zevende editie was trouwens in Club Kokomo.”

Mystery Bootcamp

Volgens de jonge personal trainer gaat iedereen altijd met een euforisch gevoel weer weg, ongeacht de locatie. Lekker man, kapot gaan. “Zeker! De meeste mensen komen de volgende keer gewoon weer, zo leuk vinden ze het.”

Ja, die Jeroen is goed bezig met z’n Mystery Bootcamps, maar hij doet het niet alleen. Het is een initiatief van Sportlab Groningen, een community van personal trainers die niet alleen ondernemer zijn, maar zich ook maatschappelijk betrokken voelen. Zo willen ze met deze originele sportlessen wel zo veel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen, maar ligt de prijs niet vast.

Alles mag

“Je betaalt wat je kunt missen”, zegt Mister Bootcamp himself. “Of dat nou een vriendelijk dankjewel is, een knuffel of dertig euro, alles mag.” Mooi wel. Bovendien kun je op alle niveau’s instappen. Van doorgewinterde spierbundel tot luciferhoutje zonder conditie, gewoon goan!

Waar de volgende editie komt, is nog in nevelen gehuld en eigenlijk staat er nog maar één ding vast: het wordt weer machtig mooi.

Wil jij meedoen aan Mystery Bootcamp? Houd dan hun Facebookpagina in de gaten en geef je op. En tag anders even iemand die ook wel zo’n work-out kan gebruiken in de comments op Facebook. Wordt vast op prijs gesteld.

Psst, hier meer afleiding: