Nachtraad tipt toffe, verrassende, tedere en snoeharde events in februari

horeca

Hopelijk hebben jullie Eurosonic in combinatie met Dry January allemaal overleefd en zijn jullie klaar zijn voor een nieuwe maand vol gekke fuifjes, wilde concerten en andere activiteiten. De Nachtraad – het adviesorgaan van de nachtburgemeester – heeft namelijk weer een uiteenlopend overzicht gemaakt van verscheidene evenementen die in februari plaatsvinden in ons mooie Grunn. Check of er voor jou wat leuks bij en en wie weet kom je wel één of meerdere Nachtraadsleden tegen in het wild!

AGORA II: Winter Bounce ∙ w/ AC13 & many more – Zaterdag 1 februari @ De Loods

Marijke Baks: “Ik ga deze keer gewoon voor die shameless self-promo! De tweede editie van mijn eigen bass-evenement AGORA vindt namelijk plaats op zaterdag 1 februari in De Loods en ik raad iedereen die ook maar een beetje van bassmuziek houdt aan om langs te komen, want dit wordt gegarandeerd een nacht voor in de geschiedenisboeken. Er staan onder andere 3 internationale namen op de lineup, namelijk headliner AC13 uit de UK, Migdrum uit Portugal en KUNO uit Duitsland. Bovendien zullen er verschillende genres worden gedraaid, zoals UK Garage, Bass House en natuurlijk kneiterveel Drum&Bass!”

Klikkerdeklik hierrrrr voor meer info.

Kings of Core 2020 – Zaterdag 1 februari @ De Suiker

Merlijn Poolman: “De liefhebbers van een avondje knallen op harde kicks komen tijdens Kings of Core goed aan hun trekken met een nieuwe editie waarin drie stijlen centraal staan op zaterdag 1 november! Ophidian, Nosferatu, D-Passion en natuurlijk Groninger held Dither zijn mijn favorieten van de avond, maar er staat nog veel te veel moois om in deze post te vermelden, voorwaarts in De Suiker op de eerste dag van de maand dus!”

Klikkerdeklik hierrrr voor meer info.

International Film Festival Rotterdam (IFFR) – tot en met zondag 2 februari @ Forum Groningen

Anastasija Zihareva: “De beste films van 2019 in het nieuwe Forum. Cherry on the top: vette afterparty van Clash!”

Klikkerdeklik hierrr voor meer info.

X_Yusuf_Boss – KÓW (première)
– donderdag 6 februari @ Grand Theatre

Mulu Glas: “Op 6 februari heeft mijn homie weer een gig. You better check it out! Het is in de Grand Theatre om 20:30. Dit is dans gecombineerd met muziek, heel vet. Beter ga je, ik ben er ook!

Klikkerdeklik hierrrrr voor meer info

Pub Heroes: Dungeons, Dragons & Drinks! – donderdag 6 februari @ Forum Groningen

Yorick Karseboom: “Al bijna zeven jaar speel ik elke zondag Dungeons & Dragons met een groep vrienden. Een te gekke hobby waarin je alle dagelijkse stress eem goed kan verliezen. Dungeons & Dragons is niet makkelijk om te beginnen, je moet een constante groep hebben, een heuse ”dungeon master” en het vergt aardig wat voorbereiding. Maar wees niet getreurd, want tegenwoordig kun je Dungeons & Dragons uitproberen zonder ook maar iets voor te bereiden! Kom 4 februari naar het forum als orc, elf of tovenaar en join the nerdside!”

Klikkerdeklik hierrrr voor meer info.

Ongehoord – David Leese – vrijdag 7 februari @ Simplon

Raquel Kouprie: “7 Februari is het weer tijd voor Ongehoord. Met David Leese die van de zomer nog op de Chinese muur stond te draaien, is dit zeker een aanrader.”

Klikkerdeklik hierrrr voor meer info.

Machtig: Levela, Kyrist, Submarine & more – zaterdag 8 februari @ Simplon

Loesje Drenth: “Deze editie is de line up weer meer dan nice met uit Engeland Kyrist & Levela, Daniel Power uit China, de Duitse Submarine en Groningen wordt gerepresent door niemand minder dan Former én (mijn persoonlijke favoriet) A$AP Blokkie. Dansbenen aan, minidab op en dan flink je best doen de geleden schade van dry-januari in te halen. See you!”

Klikkerdeklik hierrrr voor meer info.

Donar vs. Den Helder Suns – zondag 9 februari @ MartiniPlaza

Matthijs Schreuder Wolters: “Leuk middagje uit met de familie. Kijken hoe Donar de MartiniPlaza op zijn grondvesten doet schudden. Support your locals!”

Klikkerdeklik hierrr voor meer info.

Otoboke Beaver + Drinking Boys and Girls Choir – donderdag 13 februari @ Vera Groningen

Pieter Lam: “Een ontzettend leuke band uit Japan die rauwe punk maken. Denk aan die ene huisband in Kill Bill, maar dan met het volume op 11. Check het liedje hieronder!”

Klikkerdeklik hierrr voor meer info.

Back to the Jungle – zaterdag 15 februari @ All Round Groningen

Misha Pchenitchnikov: “Als ik kijk naar de huidige ontwikkelingen in de elektronische muziek scene van Groningen heb ik vaak het idee dat de ontwikkelingen stil staan. Daarom ben ik altijd rete-enthousiast als een organisatie met iets komt dat ongezien is in Groningen. 31 Junglists doet precies dit met hun concept Back To The Jungle: een nacht gevuld met snelle drum ’n bass ritmes & meeslepende Reggae. Gewoon, in de kelder van Allround de 15e van februari!”

Klikkerdeklik hierrrr voor meer info.

The Bootleg Beatles – donderdag 20 februari @ SPOT/De Oosterpoort

Merel Cuperus: “Mijn tip voor de maand februari is de show van The Bootleg Beatles. Lekker een avondje hitjes van deze geweldige jongens? Ga erheen! En ook vooral voor de mensen die in mei niet naar Goffertpark gaan in Nijmegen. ;)”

Klikkerdeklik hierrrr voor meer info.

Ladi Dadi – zaterdag 29 februari @ DOT Groningen

Ashely Kollopo: “Heb je nog steeds je dansschoenen of je vuile sexy feestoutfits die je herinneren aan mooie momenten in de jaren 90? Nou, hier is een leuke 90’s-feestje die je terug in tijd zou nemen en laat je die prachtige momenten opnieuw beleefden. Je krijgt ook de mogelijkheid om nieuwe herinneringen te maken, want je zult feesten met verschillende soorten feestgangers die samen bij elk komen voor een geweldige avond.”

Klikkerdeklik hierrrr voor meer info.

Psst, hier meer afleiding: