Natasja en dochter Jaira (8) fleuren Groningen op met toffe straatkunst

Als de algehele stemming een beetje down is, worden vrolijkheid en positiviteit des te meer op prijs gesteld. En dat geldt zekersteweten ook voor de kleurige creaties van Natasja en Jaira.

Met Mario, bloemen, patronen van Keith Haring, Pluk van de Petteflat en meer, laat Natasja Venema zien dat stoepkrijten niet alleen voor de veterstrikdiplomalozen onder ons is. Nee, ze is bij deze de stoepkrijt koningin van 050. Samen met haar achtjarige dochter Jaira, dat dan weer wel.

“Ik zet de lijnen en samen kleuren we de boel dan in”, legt de kunstenares in spe uit. “Dat begon met een hartje. Toen een voor de buren. Daarna bloemen en het werd eigenlijk steeds meer en steeds groter.”

Komt erop neer dat Groningen inmiddels onder andere een brute Mario, een vrolijke Pluk van de Petteflet, een wolf en een aantal Keith Haring-figuren rijker is.

Positiviteit

https://www.instagram.com/p/B_DMKNQJEyK/?utm_source=ig_web_copy_link

Tot grote vreugde van veel Groningers. De reacties zijn louter positief. Natasja: “Ow fantastisch, zeggen de mensen dan. En dan even een foto maken en zo. Eigenlijk wordt iedereen er erg vrolijk van.”

De stoepkrijtbazen zijn ermee begonnen om de verveling tegen te gaan. Gewoon, even iets doen wat in de buurt kan. Maar ondertussen is Natasja ook aan het oefenen voor later.

“Tekenen is iets wat ik altijd al graag heb gedaan en ik kom uit het onderwijs”, legt ze uit. “Maar op dit moment volg ik een illustratie-opleiding, dus het is zeker iets waar ik verder mee wil komen.”

Thanks!

Nou, lekker mee doorgaan dan. Vooral nu. Het kijkvoer laat de Groninger straten sprankelen en misschien inspireert het anderen om hetzelfde te doen. Samengevat: lekker bezig, Jaira en Natasja. Thanks daarvoor.

https://www.instagram.com/p/B-vKVZHpuOB/?utm_source=ig_web_copy_link

Psst, hier meer afleiding: