Nazomeren Festival versus de weergoden – Nazomeren wint

Man man man, wat een kut-nazomer. En dan is Nazomeren Festival ook nog eens morgen. Dat belooft weinig goeds, of toch wel? De organisatie haalt in ieder geval alles uit de kast om het droog en fijn te houden.

“We hebben alle registers opgezet om ervoor te zorgen dat de bezoeker toch lekker kan dansen en feesten,” vertelt Barry Koome, organisator van Nazomeren. “Overal op het terrein komen houtsnippers te liggen zodat iedereen droge voeten houdt. Daarnaast bouwen we extra vlonders en overkappingen.”

Zaterdag wordt het droog

Geluk bij zoveel nattigheid is dat de voorspellingen voor zaterdag steeds gunstiger worden. Barry: “De meeste neerslag valt in de ochtend. In de middag is er nog slechts kans op af en toe een buitje, maar ook op een (nazomer)zonnetje. In de avond blijft het volgens de laatste voorspellingen helemaal droog.”

Toch zet de organisatie alle zeilen bij vanwege het weer. Er komen dus extra vloerdelen zodat overal normaal gedanst kan worden. Bij de Open Air Stage is een extra overkapping geplaatst net zoals bij de eet- en drinktentjes, zodat je daar sowieso droog kan chillen. En de podia Techno en Happy Feelings zijn volledig overdekt.

Nazomeren: neem wat extra warme en droge kleding mee

Daarnaast wil Barry bezoekers op het hart drukken om extra warme kleding mee te nemen. “Het is immers al september, dan kan het ’s avonds snel afkoelen. Neem daarom wat extra warme en droge kleding mee zoals een trui en een paar sokken. En een regenjas is ook handig. We delen zelf gratis poncho’s uit, maar je eigen jas zit vast lekkerder.”

Tot slot wijst Barry bezoekers op de pendelbus die vanaf het Hoofdstation naar het festivalterrein rijdt en andersom. “Dan kom je sowieso droog aan,” weet de organisator. Voor meer informatie over Nazomer Festival, check de Facebookpagina of website, waar de laatste kaarten nu worden verkocht.

En als je gaat, kom dan ook eem langs de Sikkom/Hooghoudt Stage. Wordt een gezellige boel.

Ga het gesprek aan ( comments)