Niet schrikken maandagochtend: grote brandweeroefening in binnenstad

Foto: ProNews

Loeiende sirenes, rennende brandweermannen, uitgerolde slangen. Als je niet beter zou weten zou je denken dat het Stadhuis in de hens staat. Het kan je komende maandag (17 mei) zomaar overkomen. Brandweer Groningen neemt namelijk 1 juni een nieuw grootwatervoorzieningssysteem in gebruik. En daar moet voor geoefend worden.

De brandweermensen hebben al enkele weken van training met het nieuwe (mooi scrabblewoord) grootwatervoorzieningssysteem achter de rug. Deze trainingen vonden plaats op industrieterrein Westpoort, waar de brandweerlieden alle ruimte hadden en alle slangen goed – zonder obstakels – uitgerold konden worden.

Overlast

De oefening van maandag moet inzicht geven in de werking van het systeem in de nauwe straten in het centrum van Stad. De pomp voor de grootwatervoorziening wordt bij het Hoge Der A, bij de A-brug, geplaatst. De slangen worden in de Brugstraat, A- Kerkhof en Stoeldraaierstraat uitgerold en eindigen in de Zwanestraat.

Om de overlast voor het verkeer te beperken, worden de slangen zoveel mogelijk aan de zijkant van de wegvakken gelegd. Verder worden slangenbruggen gebruikt en verkeersregelaars ingezet. De oefening duurt van 08:30 tot 12:00 uur. Zodat de brandweer straks weer als de brandweer gaat.

Bron: Dagblad van het Noorden

Psst, hier meer afleiding: