Nieuw: GUMMUS GRONINGEN – verse hummusbezorgservice in 050

Na Curry Me, de nieuwe currybezorgservice opgericht door Indiër Fahd, is er nu ook een verse hummusbezorgservice in Groningen: GUMMUS GRONINGEN.

Tuurlijk, zat hummus bij de Ap, Jumbo of Coop. Maar volgens de Israëlische oprichter van Gummus Yadin smaakt dat dus eigenlijk helemaal niet hoe hummus hoort te smaken. Daarom is hij het zelf gaan kokkerellen. Traditionele en ambachtelijke hummus, naar het recept van zijn bloedeigen oma. Zonder conserveringsmiddelen of toegevoegde smaak- en geurstoffen.

Nu is het niet zo dat Yadin elke dag aan de hummus zit, maar zijn Britse vriendin en businesspartner Eve is er helemaal gek op. Vooral als hij het zelf bereidt. Paar brainstormsessies later en BAM, GUMMUS GRONINGEN is geboren.

GUMMUS

Hoezo dan Gummus met de g? “Zo spreek je dat uit in het Hebreeuws”, legt Yadin uit. “Ik vond het altijd al raar dat Nederlanders het ‘hummus’ noemen, zoals in het Engels. Terwijl jullie ook gewoon de harde ‘g’ hebben hier.”

Hoe dan ook, bij Gummus met de harde ‘g’ bestel je traditionele hummus, een spicy variant, een zoet-pittige variant, een magere variant en pita broodjes om te dippen. Allemaal rond de drieënhalve euro per stuk. Yadin: “We proberen ook andere recepten, zoals meer hummussoorten en traditionele salades waarmee we langzaamaan het aanbod op onze site uitbreiden.”

Eve en Yadin bezorgen aan huis. Gratis vanaf 15 euro, 1 euro bezorgkosten voor elk bedrag lager dan dat. Check vooral zelf hun website voor prijzen, bezorgmomenten en meer. En houdt de Gummus Instagram-page in de gaten voor nieuwe dingen.

*Alle quotes van Yadin zijn vanuit het Engels vertaald naar het Nederlands.

Psst, hier meer afleiding: