Nieuw Indiaas restaurantje in town: Indian Summer Bar, met authentieke Indiase gerechtjes

De Indian Summer Bar, te vinden aan de Turfsingel 94.

We hebben in Stad maar liefst zes Indiase restaurantjes, maar volgens Indiër Shibin Baby Mathew ontbreekt er nog eentje die enkel en alleen authentieke gerechtjes serveert. Met Indian Summer Bar wil hij daar verandering in brengen. Vanavond opent de nieuwe toko aan de Turfsingel 94, helemaal in Bollywood-stijl.

Een jaar geleden opende Mathew al bestel- en afhaalservice Indian Summer, maar nu de grootste corona-ellende achter de rug is, begint hij ook een restaurant. Samen met zijn Indiase kok bereidt hij authentieke, historische gerechtjes voor uit alle verschillende regio’s die het gigantische land rijk is. “Het noord-oosten van India grenst aan China”, vertelt Mathew. “Uit dat gebied heb ik een paar gerechtjes die op Chinees eten lijken. En ook uit het noorden, zuiden en westen heb ik gerechtjes.”

‘Best wel pittig’

Denk aan Chicken Tikka Masala, afkomstig uit het grensgebied met Pakistan. Dit is volgens Methew trouwens ‘best wel pittig’ voor de gemiddelde Stadjer. (Lees: je bek staat sowieso in brand). Maar ook op dit gebied is er voor ieder wat wils, belooft hij. “We hebben veel pittig eten, maar ook wel zoet.” In totaal zijn er bijvoorbeeld 70 verschillende curry’s te bestellen: van kip tot vis, vlees, vegetarisch en veganistisch.

(Tekst gaat verder onder de foto).

Je denkt: een halve eierbal in tomatensoep. Maar da’s nie zo. Dit is een echte Nargis Kofta, mogelijk voorloper van de eierbal.

Tomatensoep met aaaaierbal

Ook is er natuurlijk Dosa (ha ha ik schrijf ‘natuurlijk’, maar ik wist hier voorafgaand aan het interview natuurlijk de ballen vanaf), hartige pannenkoekjes, een gerecht uit het Zuid-Indiase deelgebied Karnataka. En wat dacht je van Kip Tandoori, de bekende roodgekleurde Indiase kip, die oorspronkelijk juist weer uit het Pakistaanse Peshawar komt.

Een ander gerecht dat Mathew met trots presenteert is de Nargis Kofta, een romige tomatensaus met een hardgekookt ei verpakt in een kipgehaktbal, waarvan ik het gebied van herkomst eem niet weet, want vergeten te vragen. Maar niet getreurd, ik heb vettere info: dit gerecht is mogelijk een voorloper van de eierbal. Wil je dus sowieso wel een keer geproefd hebben.

De officiële Bollywood-opening

Indian Summer Bar is alle dagen van de week van 16.00 tot 22.00 uur geopend, op dinsdag na. Je kunt ook blijven bestellen en afhalen.

Vanavond is de officiële opening van de bar, vanaf 18.30 uur, helemaal in Bollywood-stijl. Dus met Bollywood-muziek en een Bollywood-aankleding en gewoon teringlekker veel te pittig Indiaas voedsel.

Psst, hier meer afleiding: