Nieuw restaurant in Stad gelijk genomineerd voor dikke prijs: ‘best new concept’ van Nederland

Ze hebben eigenlijk alles wat een hedendaags restaurant moet hebben: een energieke vibe, interieur passend bij het het concept, (alcoholvrije) biercocktails en oog voor het Groningse verleden.

Dat bleek al uit het oprechte enthousiasme in de recensie van afgelopen voorjaar. Graansilo Eten & Drinken, zoals het voluit heet, is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een eyecatcher en smaaksensationele hotspot. Dat dit geen bevooroordeelde mening is blijkt wel uit het feit dat Graansilo nu genomineerd is voor een belangrijke prijs.

Ron Blaauw

Samen met twee restaurants uit Amsterdam, één uit Rotterdam en één uit Zwolle is de toko aan de Griffeweg genomineerd voor ‘Best New Dine & Drink Concept < 150 Guests’, een Entree Award. Waarom dat allemaal in ’t Engels moet weten wij ook niet.

De Entree Awards is voor horecanederland één van de belangrijkste events van het jaar, vooral omdat een serieuze vakjury de restaurants beoordeelt. Chef-kok en televisiepersoonlijkheid Ron Blaauw is ’t bekendste gezicht van de jury. Niet zomaar iemand dus.

Service, kwaliteit en beleving

Hij zal ongetwijfeld onder de indruk zijn geweest van de oude silo, waar een prachtige bierkelder één van de mooiste ruimtes is. Hier worden ook eigen bieren ontwikkeld, zoals een hele fijne blond, triple en IPA.

Graansilo is onderdeel van Maripaan Groep, die ook Rooftop Merckt openden en Feithhuis nieuw leven inbliezen. Net als die spots, is ook Graansilo ambitieus en kloppen alle details: service, kwaliteit en beleving. Dat is nu op waarde geschat door de jury van misschien wel de belangrijkste horecaprijs van Nederland. Nu nog eem winnen.

Graansilo Eten & Drinken is gevestigd aan de Griffeweg 4. Ze zijn van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 11:00 uur. Klikkerdeklik voor meer info of volg ze op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: