Nieuw in Stad: Weekday

weekday Groningen

De nieuwe rubrieken schieten als paddestoelen uit de grond op Sikkom. Eerst al de rubriek ‘Eem noar…‘ waarin Amerens bijzondere winkeltjes onder de loep neemt. Nu ook: ‘Nieuw in Stad’, waarin Joyce winkels beschrijft die eerdaags een filiaal openen in Groningen.

Het lijken er met de dag meer te worden: leegstaande panden in de binnenstad. Nu online winkelen zo populair is, worden steeds meer winkels gedwongen hun deuren te sluiten. Gelukkig zijn er ook ketens die inzien dat Groningen the place to be is en juist een nieuw filiaal openen in 050.

Een van die ketens is Weekday, een zusterbedrijf van H&M. In 2002 opent Weekday voor het eerst zijn deuren in Stockholm. Inmiddels kun je Weekday vinden in België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Zweden en zeer binnenkort ook in onze binnenstad.

De winkel van Weekday komt in de Waagstraat. welk pand het precies word is nog niet bekend gemaakt. Ook de precieze openingsdatum is helaas nog niet bekend. Wel is de werving van personeel begonnen en in de vacatures is terug te vinden dat de winkel rond augustus opengaat.

Weekday noemt zichzelf een modern fashion- en denimmerk met Scandinavische invloeden. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van de H&M en dus redelijk betaalbaar. Wel is de kleding van Weekday een stuk minimalistischer en simpeler dan wat je over het algemeen tegenkomt in de H&M.

Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan kun jij hopelijk vanaf augustus je eerste winkelsessie houden bij Weekday.

Door Joyce Groefsema. Joyce is één van de nieuwe talenten van Sikkom. Ze is 20 jaar, woont in Stad en komt van oorsprong uit Bedum. Vanaf haar bewustwording is ze creatief en nieuwsgierig geweest. Uiteindelijk is ze aan het schrijven geslagen. Eerst voor haar eigen blog ‘Two blondes with a blog‘ en vanaf nu pent ze regelmatig voor Sikkom.

Psst, hier meer afleiding: