Nieuwe chillzone bij Dudok wordt awesome. Maar wie wil er bier in plaats van benzine verkopen?

Op de schets van boven is goed te zien hoe de nieuwe chillzone eruit komt te zien (Foto: Ruimte Voor Jou)

Zelfs NS maakt het niet zo bont. Met een vertraging van bijna twee jaar zal eind dit jaar eindelijk begonnen worden met de herinrichting van het Dudok-gebied. Je weet wel, de zone rond dat monumentale benzinestationnetje aan de Turfsingel.

Doel van de gemeente is de creatie van een openbare plek met meer ruimte voor groen, meer verblijfskwaliteit en meer kansen voor ontmoeting en recreatie op en aan het water. Ergens in 2023 moet ‘Dudok aan het Diep’ daadwerkelijk realiteit worden.

Benzinestation wordt horeca

Er is alleen één uitdaging: wie wil het voormalige benzinestation uit 1953 transformeren tot horecagelegenheid? Je kan natuurlijk straks bungelend met de beentjes in het gladheldere water van de Groningse diepen poedelen, met in de linker- een toeter en de rechterklauw een halve laider. Voor wie wat meer luxe in ’t leven ambieert moet er echter ook een terrasoptie komen.

Dus, heb jij altijd al je eigen toko willen hebben? En dat ook nog eens in een historisch monumentaal pandje op één van de nieuwste hotspots van Stad? Meld je dan bij de gemeente.

Psst, hier meer afleiding: