Nieuwe en enorme Zara opent donderdag de deuren in de Herestraat

Na maanden verbouwen en timmeren gaat morgen eindelijk de nieuwe Zara middenin de Herestraat open. Het wordt een van de grootste filialen van Nederland met ruim 4.000 vierkante meter winkeloppervlakte. 

De nieuwe Zara komt in het het oude pand van de Bijenkorf. Dit stulpje heeft bijna aan jaar leeggestaan, totdat de Spaanse modegigant Inditex, het moederbedrijf van Zara, dacht: “Da’s een mooi plekje voor ons. Toedelodoki pand op de hoek van de Herestraat en Zuiderdiep, wij gaan naar het hart van de Herestraat.”

Verdubbeling

Met de verhuizing gaat de winkel van 2000 vierkante meter naar 4000 vierkante meter winkeloppervlakte. Dat betekent dat het aanbod bijna twee keer zo groot wordt. In de nieuwe winkel komt het volledige Zara-assortiment te hangen voor dames, heren en kinderen. Volgens een woordvoerder van Inditex gaan er 50 tot 100 medewerkers werken in de vernieuwde winkel.

De foto hebben we geleend van de Facebookpagina Oogst Groningen, volg die shizzle voor de laatste updates over de retail en horeca in Groningen.

Ga het gesprek aan ( comments)