Nieuwe kiptoko Pollo Picante opent volgende week: voor een beetje pit in je leven

Bij Pollo Picante draait het vooral om… kip

Kip. Het meest veelzijdige stukje vlees. Kip. Dachten ze ook bij Pollo Picante. Maar dan wel met lokale kip, groentes en broodjes. Hoge kwaliteit en een supersnelle service. Fastfood, maar dan op een duurzame manier.

Ondanks de coronacrisis lijken nieuwe concepten de laatste tijd als voorjaarskrokussen uit de grond te schieten. Het laat maar weer eens zien hoe Groningen zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Onze stad staat nooit stil en als je goed kijkt duiken overal nieuwe zaken op. Pollo Picante is de volgende die we aan die lijst kunnen toevoegen.

Lokale kip

De kiptoko wil graag bekend komen te staan als dé spot voor de lekkerste gegrilde kip. Uit het vuistje, op een burger of een wrap. Uiteraard met een eigen picante ‘touch’. En daarbij ligt de nadruk op lokaal. Denk aan een samenwerking met een poelier en bakker oet Stad. Op die manier probeert Pollo Picante de fastfoodketen te verduurzamen.

Ook vega

Een ander belangrijk speerpunt is snelheid. Je bestelling moet altijd binnen drie kwartier voor de deur staan. Tenminste, dat is het streven. En die bestelling hoeft niet altijd uit kip te bestaan, want er komen ook een fiks aantal vegetarische opties op de bestelkaart te staan. Hoe pittig je maaltijd is, daar ben je zelf bij. Poco picante of mucho picante, het kan allemaal. Er zijn zelfs gerechten met de eigen Madame Juliette pepers. Ongetwijfeld afgeleid van de Madame Jeanette. Voor de echte waaghalzen. Dus hup, als een kip zonder kop, naar de Nieuwe Ebbingestraat 82. Want daar kun je vanaf volgende week maandag, 29 maart, afhalen. Online bestellen kan via de website. Zorg dat je er als de kippen bij bent.

Psst, hier meer afleiding: