Nieuwe mega Pets Place in Stad: huisdierportretten en hondenballenbak

Morgen gaat ‘ie los: de gigantische Pets Place in Groningen vlakbij het Sontplein. En tijdens de feestelijke opening op zaterdag zijn er best wat lollige dingen te doen voor je huisdier.

Hoe mega is het ding dan wel niet? Maar liefst 1.600 vierkante metertjes, verdeeld over allerlei afdelingen. Zo is er een gebied met zes wanden aan waterdieren en -planten, een knaagbeestgedeelte en een doe-het-zelf-hondenwasserette.

Dogwash

Jep, een doggiewash om je trouwe vierpoter eem een dikke poetsbeurt te geven. En superchill: komende zaterdag is die gratis toegankelijk. Dus ben je van plan om fikkie in een gure moddersloot te laten duiken, wacht dan tot het weekend. Kun je ‘m direct voor nop weer spik en span wassen.

Hoezo zaterdag? Pets Place opent op donderdag al, maar de feestelijke opening is op zaterdag van 09:00 tot 18:00. Met allerlei activiteiten, waaronder dus de gratis dogwash. Daarom.

Portret

Ook leuk: tijdens het feestje op zaterdag kun je een portret van je huisdier laten maken. Echter, in tegenstelling tot wat er in een eerdere versie van dit artikel te lezen was, kost het 15 euro. Is nie gratis nie.

Cartoonist Meinder Buynink is van 13:00 tot 17:00 in the building om jou en je natneuzige vriend(in) te vereeuwigen op papier. Hond, kat, cavia, leguaan of iets anders. Neem mee en zorg dat ‘ie stil blijft zitten.

Gelukt? Mooi, kun je nu je doggo trakteren op een duik in de speciale hondenballenbak. Die hebben ze ook. Gewoon, omdat het kan. En omdat het garant staat voor een hoop gekwispel onder de bezoekers natuurlijk.

Praktisch

De nieuwe dierenwinkelgigant zit aan de Roskildeweg 37, vlakbij het Sontplein. Vanaf donderdag 21 november is ‘ie open en de feestelijke opening is op zaterdag 23 november.

UPDATE: 21 – 11 – 2019

In eerste instantie waren wij in de veronderstelling dat je zaterdag gratis je huisdier kon laten portretteren. Excuses daarvoor, dat is namelijk niet zo. Meinder Buynink vraagt een bijdrage van 15 euro per portret.

Psst, hier meer afleiding: