Nieuwe goedkope taco-tent in de Oosterstraat – El Santo

Taco’s zijn awesome, net als burritos. Daarom een sprongetje van blijdschap met de komst van een nieuwe Mexicaan in de Oosterstraat, gericht op studenten: El Santo.

Mexicaans lusten we wel. Dikke, opgerolde deegflappen met puur geluk erin, heerlijk. Er zijn zelfs studentenhuizen waar ze doen aan taco-tuesday, een wekelijkse taco-dag. Kortom: velen zullen blij zijn met de komst van El Santo. De toko komt in de Oosterstraat en is van dezelfde eigenaren als het Flinders Café.

Goedkoop happen

Restaurants gericht op studenten, die heb je wel in Stad. Maar het kunnen er nooit genoeg zijn en ook El Santo gaat tot die categorie behoren. Lekker casual een burrito of taco happen, of quesadillas en nachos. Toch leuk als dat voor een zacht prijsje kan. Bovendien ook nog keuze uit steaks en burgers. Want vlees, dat is ook typisch Zuid-Amerikaans.

Maar waarom niet gewoon Taco Mundo? Die kun je tenminste ook laten bezorgen. Geen stress, de happerij van El Santo straks ook. Waarschijnlijk via Fooddrop, waar Flinders ook mee samenwerkt.

Locatie geheim

filoxenia

De plannen zijn al in een vergevorderd stadium, maar de laatste loodjes moeten nog. Daarom een crowdfund-actie. En ook leuk: de exacte locatie willen eigenaren Sven Toering en Matthijs Kanis nog even geheim houden. Al gaan de geruchten – dankzij Oogst Groningen – dat ze in het pand van Filoxenia komen. Wanneer precies, is nog onbekend.

Bronnen: Oogst Groningen en De Smaak van Stad