Nieuwe tacotent vanaf vandaag geopend – Taqueria El Santo

Vanaf vanavond kun je tacos, nacho’s en meer Mexicaans eten bij El Santo. De splinternieuwe tacotent is van dezelfde eigenaren als Flinders Café en wij mochten alvast een kijkje nemen.

Een uitnodiging in de inbox: of we een dag voor de opening alvast willen langskomen bij El Santo in de Oosterstraat, om te checken hoe het restaurant geworden is en eventueel wat te proeven. Natuurlijk willen we dat, graag zelfs. Een aantal weken terug berichtten we al over de komst van de taqueria en sindsdien zijn we al nieuwsgierig.

Helaas maakt El Santo vanaf de buitenkant nog niet veel indruk. De gevel is nauwelijks veranderd sinds Grieks restaurant Filoxenia het pand heeft verlaten: een oude verflaag in een vrij naar kleurtje. “Ja, dat komt wel goed”, zegt eigenaar Matthijs. “Over twee weken wordt dat helemaal aangepast, maar dat soort dingen kosten tijd, vergunningen en zo.”

Viva la Mexico

Binnen is het heel anders. Gekleurde lichtjes, vlaggetjes, een grote muurschildering van een Mexicaanse worstelaar, maskers, cactussen en filmposters. Vrolijk en gezellig. “We hebben veel aandacht besteed aan de aankleding”, vertelt Matthijs trots. “Die posters bijvoorbeeld, komen echt uit Mexico. Net als de maskers trouwens.”

Ook qua indeling oogt het gezellig. Veel bankjes, intieme plekjes om te zitten met een groepje van vier of zes en lange, houten tafels in het midden van het restaurant. De rondleiding is er een van informatie. Heel veel informatie. Matthijs kan en wil over elk voorwerp wel wat vertellen. Kortom: overal is over nagedacht.

Voedsel

Na de rondleiding vraagt Matthijs een van zijn koks iets klaar te maken. “Geen probleem joh”, zegt een goedlachse gozer met baard in de keuken. En binnen vijf minuten staat er wat op tafel. Geen hele maaltijd, maar genoeg om er met z’n tweeën wat van te proeven.

De nachos met spicy chicken zijn huisgemaakt en de drie soorten tacos zijn stuk voor stuk dikke prima. Eem wat anders dan de eerste de beste afhaal-Mexicaan.

“Voor studenten is het prima te doen hier, qua prijs”, legt Matthijs uit. “Voor tussen de tien en vijftien euro kun je goed eten bij El Santo.” Dat is inderdaad een zacht prijsje. Bovendien kun je het dan nog zo gek maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan biercocktails, cocktails, wijntjes en bijgerechten.

En ondanks dat de Zuid-Amerikaanse keuken vaak om vlees draait, is er ook voor vegetariërs genoeg keus. Van elk gerechtje is er wel  een variant zonder overleden viervoeter of gevederde fladderaar te vinden. Kortom: wij denken dat El Santo wel een aanwinst is voor Grunn, maar oordeel vooral zelf als je een keertje tacos gaat happen in de Oosterstraat.


Het proeverijtje was overigens van het huis, maar is niet voorgeschoteld in ruil voor dit artikel of reclame in een andere vorm

Ga het gesprek aan ( comments)