Nieuwe treinen Arriva hebben geen 1e klas meer: wel overal stopcontacten en USB-laders

De nieuwe WINK-treinen van Arriva (Foto: Arriva)

Vanaf 12 april kun je ze zomaar in het wild tegenkomen. De nieuwe treinen van Arriva op de Noordelijke Nevenlijnen. Met blitse namen zoals Noorderzon en De Drie Gezusters rijden ze door de provincies Groningen en Friesland. Zonder 1e klas. Maar met stopcontacten en USB-laders.

Met de nieuwe treinen komen er in één klap 2754 extra zitplaatsen bij. De stellen waren al wat langer te zien op het traject tussen Leeuwarden en Groningen omdat machinisten ervaring moesten opdoen met de nieuwe trein. De nieuwe WINK-treinen lijken wel een beetje op de FLIRT waarmee NS rijdt. Treingekkies weten dan genoeg.

Helaas redde ‘Eierbal’ het niet als nieuwe naam voor op de trein

USB-laders

Er is net even wat meer aandacht besteedt aan comfort. Zo zijn de stoelen comfortabeler gemaakt en de tafeltjes breder. Reizigers hebben meebeslist over bekleding en ontwerp. Het toilet is ook te betreden voor reizigers in een rolstoel. Belangrijkste voor veel passagiers zullen de vele stopcontacten en USB-laders zijn. Ook is er een slim telsysteem aan boord om de drukte aan te geven. En de 1e klas is verdwenen.

In onderstaande tweet zie je een mooi promofilmpje van Arriva met alle ins & outs over de nieuwe treinen.

Psst, hier meer afleiding: