Nieuwe vegan foodbar opent binnenkort deuren in Nieuwe Ebbinge: plant-based comfort food

Mr. Vegan vervangt vanaf januari 2022 Tajine (Afbeeldingen: Google Streetview & Mr. Vegan Foodbar)

Een hype is het al een tijdje niet meer. Vegan is er en zal niet meer weggaan. Sterker nog, ook in Stad is er een serieuze movement gaande en kun je bij zeker twintig restaurants terecht voor een veganistisch gerecht. Met Mr. Vegan Foodbar neemt de keus alleen nog maar toe. Januari 2022 gaan ze los in de Nieuwe Ebbinge.

Dat doen ze op nummertje 22, voorheen het pand van Tajine. Het restaurant met Noord-Afrikaanse keuken werd in de zomer van 2018 geopend, maar verhuist naar elders in de Big City. De Nieuwe Ebbinge is echter dusdanig booming dat de opvolger al onderweg is. En die is dus honderd procent vegan.

Kapsalon en hotdog

Een blik op de menukaart van de vestigingen in Nijmegen en Hilversum geeft al een aardig inkijkje in wat we kunnen verwachten. Zo biedt de foodbar eigen vegan versies aan van de kapsalon en hotdog. Comforteten dus, maar dan zonder tussenkomst van dieren.

Samengevat kun je bij Mr. Vegan terecht voor een flink portie junkfood. En dat is gefrituurd niet veel gezonder dan een berehap pinda of eierbal. Maar ook de vegan Stadjer is het gegund eens lekker te kunnen snacken. Mr. Vegan biedt uiteraard ook gezonde(re) bowls en soepjes aan.

Volgens Oogst Groningen is de verwachting dat de foodbar januari 2022 opengaat.

Psst, hier meer afleiding: