Feestje? Huur Hans Nijland in als zanger

Dat het niet goed gaat met Groningen is een feit. De verkeerde nacompetitie komt steeds dichterbij en aankomende zaterdag is de zoveelste cruciale wedstrijd. Op dit soort momenten is beeldvorming het allerbelangrijkst. De club doet dat redelijk als het om de positie van Faber gaat, maar niet alles gaat goed.

Afgelopen dinsdag opende V.V. Niekerk een kunstgrasveld. Algemeen Directeur Hans Nijland en aanvoerder Sergio Padt waren daar om dat veld te openen. Prima! Altijd goed als de directeur en aanvoerder hun betrokkenheid bij het voetbal in de regio tonen. Veld openen, paar handen schudden, wat vragen beantwoorden en weer in de auto naar huis zou je zeggen.

Dat was waarschijnlijk ook gebeurd als twee andere vertegenwoordigers van Groningen die avond naar Niekerk waren gereden. Maar als je Nijland stuurt, gaat het net even wat anders. Op een filmpje wat op Twitter stond, staat de algemeen directeur met een glas bier in de hand de mensen te vermaken met zijn zangkunsten. “Als de morgen is gekomen”, zingt Nijland hartstochtelijk.

Dat lijkt misschien allemaal heel gezellig en leuk, maar totaal ongepast voor een algemeen directeur die op dat moment in functie is. Dit doe je niet als het vijf voor twaalf is bij een club die drie punten meer heeft dan de nummer laatst. Verre van het juiste moment om de slechte volkszanger uit te hangen. Na zijn optreden roept hij iedereen op om nog even naar Bar Players te gaan in de stad. “Kunnen we een mooi feestje bouwen, want Europees voetbal ligt binnen handbereik.”

Aanvoerder Sergio Padt ziet het lachend aan met een biertje in de hand. Op het moment dat Sergio de camera ziet, verdwijnt het biertje met een Hans Kazan achtige move achter zijn rug. Ik wil niet beweren dat een directeur of aanvoerder geen biertje mag drinken, helemaal niet zelfs. Maar als je de situatie van Groningen nu bekijkt dan is enige nuchterheid misschien op zijn plaats.

Tekst: Stefan Bleeker

Ga het gesprek aan ( comments)