Nina kreeg te maken anti-abortusdemonstranten in Stad: “Dat was het heftigste van de hele situatie”

Foto: Shutterstock


Nina raakte ongepland zwanger en maakte een afspraak met de abortuskliniek aan de Radesingel in Groningen. Voor de deur werd ze belaagd door demonstranten van Schreeuw om Leven.

“De kliniek had me gewaarschuwd dat er mensen voor de deur konden staan. Loop dan maar gewoon door, zeiden ze. Ik had daar niet meer aan gedacht toen ik die vrijdagochtend naar de kliniek fietste. Ik was verward en verdrietig.’’

“Je hoeft dit niet te doen”

“Ik zocht bij welke deur ik moest zijn en toen werd ik aangesproken. Een jongen zei dat hij me een alternatief wilde aanbieden. ‘Je hoeft dit niet te doen, weet dat er andere oplossingen zijn’, zei hij. Ik werd boos. Laat me gewoon met rust, dacht ik en belde aan.’’

“Ik had die demonstranten niet verwacht en kwam helemaal overstuur binnen. Sowieso voel je je heel kwetsbaar op dat moment en precies dan komen dit soort mensen zich met je grootste privé bemoeien. Een heel vervelende ervaring, het heftigste van de hele abortus.’’

Door Marijke Brouwer – Lees het hele verhaal op Dvhn.nl

(Nina is een gefingeerde naam. De echte naam bij de redactie bekend)

Psst, hier meer afleiding: