Nog drie jaar “Padt van de stad” – aaaaargh

Sergio Padt tekent bij. Zijn contract zou aan het einde van het seizoen aflopen, maar is nu verlengd met twee jaar. Goed nieuws. Maar ook slecht nieuws, want nog drie jaar “Padt van de stad”.

Vooropgesteld: Padt is een baas. Fijne gast in de omgang. En voor Groningen echt een uitstekende keeper. Hele goede zaak dat hij heeft bijgetekend. Blij om, iedereen bij ons in de FC-appgroep en zo ook op het FCGForum. Niets over te klagen. Chapeau.

Maar het betekent ook dat we voorlopig nog niet zijn verlost van een der allerachterlijkste spreekkoren ooit: “Padt van de stad, olee olee.” Daar herinnert een maat mij heel fijntjes aan. En dat is inderdaad wel een probleem. Hoewel, het is allemaal relatief.

In Twente zijn ze jaloers op zulke luxe en eerste wereldproblemen, maar toch is het elke thuiswedstrijd weer een kleine domper op de vreugde en reden voor wat ergernis. Niet alleen bij mij, bij heel veel mensen om mij heen. Als blikken konden doden…

Dat is niet gek. Vol overgave zingt een groep op Noord bij elke redding van Padt het eentonige en stupide liedje. Ook nog eens heel vals en compleet niet op de maat. Het is pure kwelling van het gehoor. En een belediging aan het stoere karakter van de volksclub.

Houd daarmee op. Doe je niemand een plezier mee. Padt niet, naar verluidt was het trieste lied zelfs reden voor enige twijfel over de contractverlenging bij de doelman, en de rest van de supporters ook niet. Er is al meer dan genoeg om je voor te schamen bij de FC.

Psst, hier meer afleiding: