Nog meer anti-coronabeleid-protest in ’t Plantsoen: Guerilla Mask Force doet de zombiewals

Foto van DVHN

Een groep demonstanten in witte pakken protesteerde zondagmiddag in het Noorderplantsoen in Groningen tegen de coronamaatregelen en vaccinatie. Het gaat om de Guerilla Mask Force Nederland.

De demonstranten begonnen bij paviljoen Zondag en liepen in langzaam tempo verder het plantsoen in. In deze tijden van corona is het druk in het plantsoen en dus was er veel bekijks voor de bijzondere verschijning.

Foto: DVHN
Foto van DVHN

Bangmakerij

Aan de kop van de stoet liep een wit pak met een megafoon waaruit verschillende angstaanjagende protestleuzen klonken. ‘Zelf nadenken brengt het algemeen welzijn in gevaar’, ‘Mondkapjesplicht een leven lang’ en ‘Alleen eenzaamheid is veilig.’

Door zo rond te lopen willen de actievoerders duidelijk maken dat mensen zombies zijn geworden dankzij de maatregelen. In november hielden de witte pakken een soortgelijke demonstratie in de binnenstad. En in februari bezochten ze enkele winkelcentra, waar niet iedereen blij was met de demonstratie omdat kinderen zich te pleuris schrokken.

Nog een demonstratie

Even na deze demonstratie vond nog een protest plaatst in het Noorderplantsoen tegen de maatregelen. Daarbij zijn twee mensen aangehouden. Lees hier meer.

Psst, hier meer afleiding: