Nog meer ringwegleed: populair fietsbruggetje bij Gyas jaar lang (!) dicht

De Muntingbrug wordt afgesloten omdat de fietsbrug te dicht onder de Julianabrug (rechts) ligt. Foto: DvhN

Het is en blijft ’n dikke boudel: de aanpak van de ringweg en de daarbij onvermijdelijke overlast. Devies is dan ook om de fiets of benenwagen te gebruiken voor verplaatsing binnen Stad. Ook dan stuit je echter op blokkades. Die kunnen dan weer omzeild worden, maar frustrerend is het wel.

Volgende roadblock in de speurtocht door het Zuiden van Stad is de afsluiting van de Muntingbrug. Beter bekend als hét fietsbruggetje van en naar Gyas en een belangrijke verbinding voor fietsend Groningen. Die gaat er dus uit. Liefst een jaar lang.

Flink omfietsen

Komende vrijdag, 13 mei, zal worden begonnen met de sloop van de Julianabrug. Die ligt pal naast de Muntingbrug over het Noord-Willemskanaal. Veel te gevaarlijk dus om langs te fietsen. De komende periode zal ook de fietsonderdoorgang onder de Julianabrug dicht zijn. Dat betekent flink omfietsen.

Het kanaal kun je vanaf vrijdag oversteken via de nu al vaak bomvolle Parkweg, of de ruim één kilometer verderop gelegen Van Iddekingebrug. Het is nait aans en later wordt alles beter. De planning is dat de werkzaamheden aan de ‘Ring Zuid’ in 2024 klaar zijn. Tot die tijd blijft het puzzelen om van A naar B te komen.

Psst, hier meer afleiding: