Noorderjam in Vera moet een feestje voor muzikanten en publiek worden

Vera Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag foto van Jasperbolderdijk

“Music is a world within itself, it’s a language we all understand,” zei Stevie Wonder ooit. Die man heeft er kijk op, moeten vier studenten hebben gedacht. In het verlengde van de beroemde quote organiseren ze morgenavond Noorderjam in Vera.

De bedoeling is een muzikale avond waar iedere muzikant op kan inhaken. “Muziek maken is sowieso geweldig. Samen muziek maken is nog vetter,” pent de organisatie in het persbericht. “Gewoon een nummer uit je losse mouw schudden en dat spelen met allerlei verschillende muzikanten uit Groningen.”

De studenten organiseren de avond voor hun minor Eventmanagement aan de Hanze. Ze hebben heel bewust voor een jamavond gekozen: “Groningen is de muziekstad. Maar de aandacht gaat vooral naar evenementen als Eurosonic Noorderslag. Wij willen andere talentvolle muzikanten de kans geven.”

Dat doen ze samen met vier al bestaande jamsessies in Stad. “Die worden volgens ons veel te weinig bezocht en daarom gaan we de krachten bundelen. Er komen verschillende soorten muzikanten waarmee we opzoek gaan naar unieke combinaties. Zodat het tof wordt voor muzikant en publiek.”

De opbrengsten van de avond gaan naar Stichting Muziekids. “Deze organisatie wil de mogelijkheid creëren om kinderen tijdens hun ziekenhuisverblijf kennis te laten maken met muziek. Dat doen ze door muziekruimtes in te richten in verschillende ziekenhuizen.” Meer informatie op Facebook.

Foto is van Jasper Bolderdijk – geschoten tijdens Eurosonic Noorderslag

Ga het gesprek aan ( comments)