NTR verplaatst binnenstad Groningen naar Amsterdam vanwege teveel animo

Gronings ontzet Groningen

Er is zoveel animo voor de binnenstad van Groningen van studenten, toeristen, arbeiders en andere mensen, dat het centrum het niet meer kan bolwerken. Derhalve is besloten om de oude binnenstad te verplaatsen naar Amsterdam, waar meer ruimte is.

“Amsterdam trekt dagelijks tienduizenden bezoekers. De stad is ingericht op toeristen en weet daar beter mee om te gaan,” legt NTR de  beoogde verhuizing uit. “Groningen daarentegen lijkt te bezwijken onder het eigen succes. Zo liggen op elke hoek van de straat enorme hopen met fietsen. Er is geen doorkomen aan.”

Alle bezoekers van de binnenstad, nu en in de toekomst, hebben een mail gekregen met uitleg.

Uitleg

“Zoals jullie weten is volgende week woensdag 10 mei van alles te doen in Groningen. Jij hebt je daarvoor succesvol aangemeld. Maar graag aandacht voor het volgende: vanwege de enorme animo is de binnenstad verplaatst naar Amsterdam. Onze excuses aan alle Groningse studenten voor dit ongemak.

De tickets blijven geldig, dus we hopen dat jullie nog steeds naar de bijeenkomst willen komen en ook Arjen hoopt veel Groningers te verwelkomen. Kun je nu toch niet komen, laat het ons spoedig weten. Dan kunnen we iemand anders blij maken met jouw plaats. Er is namelijk ontzettend veel belangstelling voor dit gebeuren.”

Met vriendelijke groet,”

En Groningen dan?

Alsof er in Groningen niet genoeg ruimte is. En daarbij komt ook nog eens dat Groningen lijkt te moeten boeten vanwege de enorme toeloop. Zoals een van de gedupeerden zegt: “Het is raar dat iets uit Groningen wordt weggehaald door ‘te veel’ belangstelling. Hiermee wordt de belangstelling die Groningen blijkbaar heeft voor de binnenstad, afgestraft. Het is toch juist mooi dat er in Groningen zo veel animo voor is?!”

Een andere mailer schrijft: “Wij snappen de logica hierachter niet. Vol is vol, zou je zeggen en anders zijn er toch genoeg andere locaties?” En: “Het is juist leuk dat het toeristen een keer niet naar Amsterdam gaan.” Maar niet dus. Reden om eem te bellen met de communicatieman van NTR: “We vinden het heel spijtig, want we komen graag in Groningen. Laatst nog om een biertje te drinken. Maar het is echt geen doen meer.”

Te klein

“We hebben de binnenstad al uitgebreid tot buiten de diepenring, maar alsnog is het te klein. We verwachten duizenden bezoekers en er is helaas geen ruimte te vinden dat zoveel mensen kan herbergen. We hebben echt ons best gedaan en het spijt ons dat we nu veel mensen moeten teleurstellen.” Klinkt plausibel, maar is gelul. Ze hadden ook kunnen zeggen: “Dan doen we het voor de mensen die er al wel zijn en gooien we daarna de boel op slot. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.”

Fijn wel hoe NTR dit rolt, Groningen een beetje geil maken met toeristen en bezoekers en als de stad toehapt, snel het centrum naar Amsterdam bonjouren. Eerst al met de Herepoort en nu met de complete binnenstad. Vervolgens niet begrijpen waarom men dat hier niet tof vindt en dan ook nog vijandig reageren en Randstedelijk arrogant worden. Ons advies derhalve: laat ze lekker in hun soep gaarkoken. Dan maar de Oosterpoort, is ook een mooie wijk met pittoreske pleintjes.

Dit is een poging tot een Speld-achtig bericht naar aanleiding van de verplaatsing van de opnames van College Tour met Arjen Lubach van Groningen naar Amsterdam. Dat is net zo’n kolder, maar wel echt waar.

Ga het gesprek aan ( comments)