NVWA sluit grootste trampolinehal van Europa: “Toestellen niet gekeurd”

Freestyle Motion, de grootste trampolinehal van Europa, is op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gesloten. Reden: de speeeltoestellen zijn niet gekeurd.

In de zomer van 2018 schrijven we nog rete-enthousiast dat Groningen de grootste trampolinehal van heel Europa heeft. Met vet veel trampolines en andere toffe speeldingen als een stormbaan, glijbanen en minivoetbalvelden.

Niets gekeurd

Is ook heel vet, maar dan moet het materiaal wel een beetje betrouwbaar zijn. En dat is het dus niet, getuige de actie van de NVWA. Vorige week woensdag is voor de tweede keer een ambtenaar van de dienst langs geweest.

Toen bleek dat er niets gekeurd was. En daarop heeft de NVWA de deuren verzegeld. Vindt eigenaar Menno Lindeman niet tof natuurlijk: “We hebben een advocaat op de zaak gezet en eisen directe heropening.”

Volgens Menno heeft Freestyle Motion namelijk geen keuring nodig. “Wij zijn een sportvereniging met leden. Niet-leden die gebruik maken van ons freerunpark, nemen één les af en worden dan lid.”

Meer dan een sporthal

Woordvoerder Toon van Wijk van de NVWA zegt dat FreeStyle Motion een trampolinehal aanbiedt die niet alleen dienst doet als sporthal voor de verenigingsleden, wat Lindeman stelt. De hal wordt ook gebruikt voor kinderfeestjes.

“Daarvoor is optimale veiligheid vereist. De toestellen mogen pas worden gebruikt als ze zijn gekeurd. Na een eerdere waarschuwing is bij hercontrole gebleken dat de hal toch werd gebruikt voor kinderfeestjes.”

FreeStyle Motion opende in juli z’n deuren in Groningen, in de oude Qbuzz-remise aan de Bornholmstraat. Het is met 2800 vierkante meter een van de grootste indoor freestyleparken van Europa en de vierde vestiging in NL.

Psst, hier meer afleiding: