Heineken kroont Oblomov tot beste speciaalbiercafé van Noord-Nederland

Er zijn genoeg speciaalbiercafés in Noord-Nederland, maar er kan er maar één de beste zijn. Volgens Heineken is dat toch echt Café Oblomov in de Poelestraat. Een welgemeend ‘proost!’ is daarom wel op z’n plaats. 

Oblomov gaat alweer een tijdje mee. Het café is gevestigd in het hart van de Groninger uitgaansnacht en daarom een heule logische stek om even een borrel te doen. Bovendien kun je er pubquizen, heeft het een klassiek en gezellig interieur en is deze bier-oase sterk in trek bij diverse studentenverenigingen. Echt een bruine kroeg 2.0.

Gouden Spatel

En dat wordt bevestigd met het krijgen van een Gouden Spatel. Gouden wat? Spatel, zo’n ding waarmee je de schuimkop van een getapte rakker afveegt. Een gouden variant daarvan is een prijs die wordt uitgereikt door bierbrouwer Heineken en onderdeel van hun kwaliteitsprogramma Goed Getapt.

Daarbij krijgen cafés zonder dat ze het weten een bezoekje van mystery guests. Juryleden met plaksnorren die kijken door kranten met gaten, zo stellen wij ons voor. Hoe dan ook: de mystery guests beoordelen op kwaliteit van gastheerschap, service en bierbehandeling. Geen probleem voor de Groningse kroeg.

Als Heineken het zegt…

Tel daarbij op: een ruime keuze aan, plus oneindige liefde voor speciaalbier en we snappen de keuze van Heineken wel. Toch is het belangrijk om te vermelden dan niet elk speciaalbiercafé in Groningen meedoet aan het Goed Getapt programma. Is Oblomov dan echt de beste? Wie zal het zeggen. ’t Is er in elk geval goed toeven en ze hebben een Gouden Spatel gewonnen. Gefeliciteerd!

Waar en met wie drink jij graag je speciaalbiertje? Laat het weten in de comments op Facebook. Is leuk.

Ga het gesprek aan ( comments)