Omnomnom: Noorderplantsoen volgende week drie dagen openluchtrestaurant. Terrassen rond vijver

Een kiekje van voor corona, in 2018, toen het foodtruckfestival nog ‘De Culinaire Verleiding’ heette – archief Sikkom – Foto header: VanPlan

Noorderzon wordt vaak het grootste terras van Stad genoemd. Ontmoeten, zien, beetje gezien worden en borrelen. Het culturele gebeuren gaat voor een groot deel aan een groot deel van de bezoekers voorbij. Daarom is het ‘Smaak Festival’, vroegâh beter bekend als ‘De Culinaire Verleiding’, ook zo’n goed idee.

Volgens de organisator wordt het Noorderplantsoen (op last van de hoofdredactie mag de afkorting niet meer gebruikt worden, voor wie het zich afvraagt) omgebouwd tot één groot openluchtrestaurant: “Vanuit verschillende rollende keukens worden heerlijke gerechten bereid. Op de vintage terrassen aan de waterkant, kun je genieten van je sprankelende wijntje, lekker eten en de verschillende live optredens.” Toch nog een beetje cultuur dus.

Drie dagen culinair festijn

Het food & drinkfestival gaat vrijdag 8 juli om 16:00 uur los en de twee daaropvolgende dagen om 12:00 uur. De eerste twee avond duren tot 23:00 uur, de zondag tot 21:00 uur. Toegang tot het festival is gratis, het te verkrijgen eten en drinken uiteraard niet.

Psst, hier meer afleiding: