Ondernemers uit Stad doen live-stream-festival om cultuur en horeca te steunen

EM2 in corona-vrije dagen

Het zijn ontwrichtende tijden, zeker voor de mensen die corona oplopen, maar ook voor horeca en de culturele sector. De komende weken gaat het land op slot en dat betekent dat heel veel mensen ineens zonder inkomen zitten. Daarom komt een groep ondernemers uit Stad in actie: morgenmiddag organiseren ze een live-stream-festival vanuit EM2.

Van podiumbouwers tot rockers en van dj’s tot cateraars., de lijst met ondernemers die ineens de agenda leeg hebben is eindeloos en deprimerend. Er gaan, als dit te lang duurt en het kabinet niet met goede steun komt, keiharde klappen vallen. Een kaalslag, vrezen insiders. Dat beeld doemde ook op toen we gister een rondje belde langs poppodia, clubs en grote kroegen. Somberheid troef, maar tegelijk ook: met zijn allen de schouders eronder zetten. En dat is precies wat een groep ondernemers uit Stad morgen gaat doen. Vanuit EM2 hosten ze een festival met live muziek, dj’s en interviews. Zonder publiek, maar wel live op Facebook.

Waarom? Nou, daarom

Een van de gangmakers achter het idee is Chris Garrit, oud-nachtburgemeester van Stad. “Het is goed dat alle evenementen zijn geannuleerd. Gezondheid is het belangrijkste. Maar ik vrees dat heel veel ondernemers dit niet lang volhouden.” Om al die mensen een hart onder de riem te steken, bedacht Chris samen met een aantal anderen de live-stream. “Theaters, kroegen, poppodia en clubs zijn de komende weken dood, maar cultuur is springlevend.” En er zit meer achter. “We willen dat de regering een steunfonds opzet voor horeca en ondernemers in de culturele sector. Om de wens kracht bij te zetten lanceren we morgen een landelijke petitie.”

In de loop van zaterdagmiddag moet de stream online gaan. Tot die tijd is de organisatie druk bezig met het regelen van bands, technici, dj’s, gasten en meer van dat. De kans is groot dat wij morgen de stream hosten op onze Facebookpagina. Muzikanten die graag een bijdrage willen leveren, of ondernemers die hun hart willen luchten op de strem kunnen zich melden bij Chris of EM2.

Psst, hier meer afleiding: