Onderzoek wijst uit: bijna nergens wordt zoveel gezopen als in Groningen

ode Groninger nacht

Tien procent van Stadjers en studenten zuipt overmatig veel, blijkt uit onderzoek van RTL, GGD en het CBS. Daarmee is Groningen het alcoholbolwerk van het Noorden. Alleen in Emmen, op de Waddeneilanden en in Ferwerderadiel wordt meer gezopen.

Tien procent van de inwoners van 050 drinkt overmatig veel. Voor een man betekent dat minimaal 21 glazen alcohol per week en voor een vrouw minimaal veertien. Landelijk gezien horen Groningers ook bij de grootste zuipschuiten, zeker in vergelijking tot andere studentensteden. Alleen Amsterdam kan zich wat borrelen betreft meten aan Groningen. In de hoofdstad drinkt ook tien procent overmatig veel.

Groningen de zuipkoningen

In alle andere grote (studenten)steden ligt dat percentage een stuk lager. Op zich is niet zo gek dat Stad hoog scoort in dit lijstje. Er zijn hier natuurlijk heel veel studenten en de kroegen zijn open tot ver voorbij het ochtendgloren. Waar je andere steden om 2:00 uur de laatste ronde begint, komt de lever in Groningen rond dat tijdstip pas op de juiste temperatuur en duurt de nacht nog lang.

Check hier meer info en de landkaart met informatie over zuipgedrag per gemeente. 

Ga het gesprek aan ( comments)