Ongeveer 35.000 kaartjes verkocht voor Green Day: MOJO tevreden en intentie om door te gaan in Stadspark

Om alvast eem in de stemming te komen

Ze zijn meer dan tevreden bij MOJO. Met 25.000 verkochte kaartjes voor Stadspark Live, 35.000 voor Green Day en 50.000 voor Guns ‘N Roses maakt de concertorganisator zich deze maand op voor meer dan 100.000 muziekliefhebbers in het Stadspark.

“We weten nog niet hoe 2023 eruit ziet en zijn afhankelijk van veel zaken, het is écht te vroeg daar iets over te zeggen. Maar wel hebben we de intentie om door te gaan met Groningen als locatie voor grote concerten.” Een paar jaar geleden liet de concertorganisator nog aan ons weten dat Stadspark Live wat hun betreft het ‘Groningse Pinkpop’ wordt.

Stadspark Live (19 juni)

Het eerste evenement op de stadsparkkalender is datzelfde Stadspark Live op zondag 19 juni. Daarvoor zijn het minste aantal kaartjes verkocht, maar dat is volgens MOJO niet zo raar. “Eigenlijk is dit geen concert, maar een festival,” laat een woordvoerder ons weten. “Dat betekent dat er ook een randprogramma is en dat de capaciteit lager is. Misschien is het goed om duidelijk te maken dat wij niet altijd begroten op een uitverkocht concert.”

Inmiddels is het tijdschema bekend. Om 13:00 uur trapt Krezip af, gevolgd door LP, Crowded House, Rag’n’Bone Man, Skunk Anansie en om 21:30 uur sluit Simple Minds het festival af met een anderhalf uur durend optreden.

Terwijl de bands elkaar in hoog tempo afwisselen op het hoofdpodium zijn elders, bijvoorbeeld op het horecaplein, ook allerlei artiesten te vinden. Zoals het sfeervolle Blaaskaak uit Utrecht en ‘onze eigen’ Them Dirty Dimes.

Voor 65 euro ben je er de hele dag bij.

Hella Mega Tour met Green Day, Fall Out Boy & Weezer (22 juni)

Er is nog ruimte voor meer, maar tenminste 35.000 mensen hebben tot nu toe een kaartje gekocht voor de Hella Mega Tour. Ook daar is MOJO tevreden mee. De artiesten op deze dag zijn wellicht iets minder geschikt voor een breed publiek, je moet houden van een portie punk. Het zal flink losgaan met het Australische Amyl and The Sniffers, Weezer en natuurlijk headliner Green Day.

De deuren gaan op 22 juni om 16:00 uur los. Green Day zal naar verwachting rond 20:50 uur het podium bestijgen en het verwachte einde is rond 22:30 uur. Eindelijk! Want het oorspronkelijke concert stond gepland op 14 juni 2020.

Er zijn nog kaarten! De Golden Circle is uitverkocht, maar gewone tickets á 66 euro zijn nog gewoon verkrijgbaar via MOJO.

Guns N’ Roses (23 juni)

Alsof heel Groningen-Zuid op 22 juni nog niet weggeblazen wordt, zal een dag later de lucht nogmaals gevuld worden met stevige gitaarmuziek. De legendarische rockers van Guns N’ Roses doen Paradise City Groningen aan. Die mag zeker in het rijtje Tina Turner en The Rolling Stones.

Onlangs maakten wij al bekend dat er een openingsact is toegevoegd aan het schema: Dirty Honey. De band werd opgericht in 2017, maar ’t klinkt alsof ze al decennia lang meegaat. Een combi van bluesrock, sleazerock en glammetal. Special guest is Gary Clark Jr. Let op: aanvang is om 17:30!

Voor dit concert zijn alleen nog Ultimate VIP Packages te koop á 1050 euro per stuk. Je kan dan wel lekker chillen op het VIP-deck met onbeperkt bier.

Geen FC-shirts toegestaan

Het is niet toegestaan om grote tassen mee te nemen naar de concerten. Het maximale formaat is A4 en tien centimeter dik. Eigenlijk mag er bitter weinig. Een flesje water van max 0,5l zonder dop is het enige drinken wat zelf meegenomen mag worden. Ook zonnebrandcrème mag mee. En oh ja, een shirtje van FC Groningen, of welke voetbalclub dan ook, mag ook niet.

Drugs is per definitie niet toegestaan. Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn in verband met allergie of ziekte mogen in combinatie met een medicijnpaspoort mee naar binnen. Een krukje of klapstoel mee om tussendoor eem uit te rusten? Ook dat is niet de bedoeling. Het mag de pret allemaal niet drukken. Groningen staat muzikaal deze maand hartstikke op de kaart. Het wordt genieten.

Psst, hier meer afleiding: