Ontdek bierstad Groningen met een BVO’tje in de hand

bierbrouwers

De beste binnenstad, leukste studentenstad, de fietsvriendelijkste stad en een bruisend nachtleven. Het kan niet op, Grunn heeft het allemaal. Wat velen niet weten is dat er ook veel bierbrouwers zijn. Volgens Biertje voor Onderweg wordt het tijd dat daar verandering in komt.

Daarom is op zondagmiddag 26 juni Biertje Voor Onderweg, een soort kroegentocht, maar dan langs vijf Groningse bierbrouwers: Rockin’ Ludina Brewery, Jotner, Brouwerij Martinus, Bax Bier en Stadsbrouwerij De Kromme Jat. Er is een afwisselend programma samengesteld waarin volgens de organisatie alle zintuigen worden geprikkeld.

“Je proeft de lekkerste speciaalbieren, je hoort het verhaal achter het bier en beleeft hoe Gronings bier écht gebrouwen wordt. En dat allemaal op de fiets,” meldt het persbericht over de bedoeling van de dag. Het gaat om een unieke belevenis voor bierliefhebbers en om de lokale brouwers eem de spotlights te gunnen.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van het event. Een kaartje kost 17,95 euro (exclusief servicekosten). Daarvoor krijg je toegang tot alle activiteiten, vijf speciaalbiertjes en een lunchpakket. De opbrengst van het evenement gaat ook nog eens naar een goed doel: de restauratie van de Martinikerk. Enige voorwaarden: zelf een fiets meenemen en 18+ zijn.

Psst, hier meer afleiding: