Onze geliefde, wachtgeldtrekkende wethouder is weer bezig: “Arme mensen moeten goed nadenken over kinderen”

Isabelle Diks

Isabella Diks is de Groningse wethouder van armoede. Oftewel: ze moet opkomen voor Stadjers die bungelen aan de onderkant van de samenleving en daar zijn er helaas veel te veel van. Er rust dus een belangrijke taak op de schouders van Diks, maar daar lijkt zij zich amper van bewust.

Ze zal vast goede intenties hebben om met deze problematiek aan de slag te gaan. Maar dat gaat nog niet echt van een leien dakje. Integendeel. Voor de tweede keer in korte tijd schoffeert ze de mensen voor wie ze werkt. Eerder zei ze dat arme mensen alleen maar op de bank liggen en daarmee een slecht voorbeeld zijn voor hun kinderen. Alsof werkende mensen niet arm kunnen zijn tegenwoordig en sowieso een idiote opmerking waarmee ze de mensen voor wie ze werkt achteloos aan de kant schuift.

Diks, Diks, Diks…

Nu overtoept ze die gewraakte opmerking met een nog veel debielere uitspraak bij de presentatie van een armoedepreventieplan: “Mensen die in armoede leven moeten goed nadenken voordat ze aan kinderen beginnen.” Proest. En daar voegt ze gelukkig nog aan toe: “Het gaat er niet om dat we mensen willen beperken in hun keuze om een kind te krijgen. Maar dat ze dat op een zo goed mogelijk moment doen. Maar soms kan het zijn dat je in de schulden zit of dat je helemaal in een verkeerde woning woont of met huiselijk geweld te maken hebt”.

Behoorlijk badinerend. En vol dedain, dat ook. Maar dat zijn we gewend van mevrouw Diks. Terwijl haar doelgroep moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, toucheert zij bakken wachtgeld waar ze de Voedselbank in haar eentje een jaar voor open zou kunnen houden. Ze heeft beloofd die knaken terug te betalen, maar het is onbekend of dat ook daadwerkelijk gebeurt.

Lees hier de prachtige column op de Gezinsbode over haar laatste uitglijder en check hier alle artikelen over haar wachtgeld en hoe totaal niet transparant ze daarmee omgaat.

Psst, hier meer afleiding: