Ook gebruiker van Amigos? De huisfeestjesapp lekte privégegevens van 200.000 Nederlanders

De ook in Groningen zeer populaire app Amigos, waarmee huisfeestjes worden georganiseerd, heeft maandenlang privégegevens van honderdduizenden gebruikers gelekt. Dat meldt RTL Nieuws.

Het laat zich raden waarom de app in korte tijd zo gewild is: de (avond)sluiting van de horeca. Amigos is bedacht ‘om elke situatie gezelliger te maken’. Je kan zelf een party of voetbalkijkavond organiseren, maar ook ergens in de buurt aansluiten.

Wachtwoorden buitgemaakt

Op de kaart kun je zien waar amigos voor in zijn, dit zijn de poppetjes op de kaart. Amigos die een activiteit hebben aangemaakt zie je als een locatiepin op de kaart. Als je hierop klikt kun je het moment joinen. In Groningen is het doorgaans een grote brei aan huisjesfeestjes die gepromoot worden via de app.

Nu is dus naar buiten gekomen dat de app maandenlang privégegevens lekte. Het was onder andere mogelijk om de exacte locatie van gebruikers op te vragen, mee te lezen met privégesprekken en wachtwoorden buit te maken. Het lek in de app is ontdekt door Sten Lankreijer, een 21-jarige student aan de Technische Universiteit Eindhoven, en geverifieerd door RTL Nieuws.

Bron: RTL Nieuws

Psst, hier meer afleiding: