Ook op 31 augustus een groot festival met dikke internationale artiesten in het Stadspark

Vandaag lijkt volledig in het teken te staan van groot pop- en festivalnieuws in Groningen. Zojuist al de bekendmaking van Stadspark Live, een nieuw festival op 22 juni met onder andere Sting en Anouk. Blijkt dat op 31 augustus ook een groot popfestival wordt georganiseerd met erg grote mondiale artiesten.

Het feest op 31 augustus op de Drafbaan wordt nog eem wat groter dan Stadspark Live. Want er is een vergunning aangevraagd voor 30.000 bezoekers, toch eem 10k meer dan bij Stadspark Live. De organisatie ligt in handen van 4PM Entertainment, dezelfde lui die elk jaar Kingsland doen. Die kunnen wel wat, afgaande hun feestjes tijdens Koningsdag op de Drafbaan. En ze kennen het terrein, dat is ook wat waard.

Festival komt, namen blijven geheim

Bij 4PM Entertainment zijn ze niet heel blij dat het nieuws al op straat ligt. Dat is niet helemaal de bedoeling. Maar ja, het evenement is opgenomen in de evenementenkalender van Stad, die publiekelijk toegankelijk is. Dus ontkennen heeft geen zin meer, dat beseffen ze 4PM ook. Daarom bevestigen ze, met een beetje tegenzin, dat ze inderdaad op 31 augustus een groot popfestival organiseren met internationale artiesten.

Maar meer willen ze absoluut niet vertellen. Waarschijnlijk ook omdat ze nog in onderhandeling zijn met een paar grote artiesten. Volgens onze informatie komt Kensington sowieso spelen op 31 augustus, maar ook die naam wil 4PM niet bevestigen, noch ontkrachten overigens. Er volgt slechts een kleine stilte en daarna korte mededeling: “Ik kan hier helemaal niks over zeggen. Sorry.” Begrijpen we wel. Maar sta ons toe verder te vissen.

Als deze namen komen…

En dat hengelen bij ingewijden levert weer het een ander op. Zo wordt Kensington weer genoemd. Maarrrrr er worden ook een paar internationale bands en artiesten genoemd waar wij bijna spontaan simultaan van klaarkomen op de redactie. Sting op de Drafbaan is al heel vet, maar als deze hardnekkige geruchten doorgaan dan wordt het 31 augustus echt keihard rock ’n roll op de Drafbaan. Keep you posted.

Psst, hier meer afleiding: