Ook zo genoten van het chillen op de Vismarkt? Slecht nieuws: gemeente cancelt terras vanaf volgend jaar

Om verschillende redenen is dit straks niet meer mogelijk (Foto: Corné Sparidaens)

Meh. Het terras op de Vismarkt is helaas geen blijvertje. Dat is duidelijk geworden nadat horecaondernemers bij de gemeente een plan hadden ingediend voor een meer permanent terras. De Grote Markt gaat namelijk op de schop. En in die periode vol werkzaamheden moeten de (markt)activiteiten van de Grote Markt terecht kunnen op de Vismarkt, zo redeneert de gemeente.

Daar is met gezond boerenverstand nog wel in te komen. Maar na de herinrichting van de Grote Markt zou er wellicht toch een mogelijkheid zijn om de Vismarkt in te richten als terras. Nee, zo kregen de ondernemers te verstaan van de gemeente. Na de herinrichting van de Grote Markt is de Vismarkt aan de beurt.

‘Niets concreets’

Woordvoerder Natascha van ‘t Hooft van de gemeente doet een poging het uit te leggen. “De ontwikkeling van de binnenstad zal ook mogelijke gevolgen hebben voor de Vismarkt en het gebruik ervan.” Wat er precies staat te gebeuren op de Vismarkt is vooralsnog onduidelijk. “Dat is ook afhankelijk van de uitwerking van de veranderingen op de Grote Markt. Er is nog niets concreets over te zeggen. Niemand die er meer over kan zeggen.”

‘Positieve reacties’

Onduidelijkheid troef dus. Waar de woordvoerder van de gemeente wel duidelijk over is, is de status van de extra tafels en stoelen op de Vismarkt. “Het terras is corona-gerelateerd en dus tijdelijk.” Het terras, dat vijftig stoelen per horecagelegenheid telt, bevalt de horecaondernemers goed. Afgelopen Hemelvaartsdag was het stralend weer en zat de Vismarkt vol. “Het was zo gezellig en zo druk. Die lange lege markt was nu gevuld met tafeltjes en mensen. We hebben zo veel positieve reacties gehad,” zegt Rico Zwaving van Huize Maas.

Historisch beeld

Met of zonder plan. Met of zonder zogenaamde herinrichtingen van de binnenstad. Ondanks het succes en de bereidheid van ondernemers om mee te denken. Om te investeren in een nog bruisender Groningen. En ondanks dat de gemeente zelf aangeeft er ‘nog niets concreets over te kunnen zeggen’, gaat er een groot rood kruis door de plannen. Dat is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Afgelopen Hemelvaartsdag spraken we over een historisch beeld. En dat blijft het dus ook.

Bron: Dagblad van het Noorden

Psst, hier meer afleiding: