Op reis voor het goede doel

Wij zijn Lychelle van Bennekom (24) en Redmar Reitsema (31) , twee stadjers die in Groningen werken en hebben gestudeerd. Redmar HRM (HBO) en Lychelle bedrijfskunde (WO). Wij hebben ruim een jaar geleden onze baan opgezegd en de stichting Care4Needs opgericht om ons te gaan inzetten voor het goede doel. 

Ruim een jaar geleden hebben wij onze baan opgezegd. We besloten om ons, een periode van ons leven, te gaan inzetten voor een goed doel. Daarom hebben wij stichting Care4Needs opgericht. We leven in een tijd waarin video steeds belangrijker wordt. Door het maken van korte films vertellen wij het verhaal van kleine goede doelen zodat hier meer aandacht voor komt.

Overal in de wereld zijn heel veel kleine goede doelen actief die op lokaal niveau een groot verschil maken. Alleen hebben zij niet veel bekendheid. Wij besloten deze kleine organisaties te gaan helpen door ze te gaan filmen. Dankzij de video kunnen ze laten zien welk goede werk ze doen en daarnaast levert ook nog andere voordelen op zoals meer donaties en vrijwilligers.

In Azië hebben wij van februari tot augustus voor 12 kleine goede doelen een film gemaakt. We zijn op de meest afgelegen plekken geweest, soms gevaarlijk door onrust, maar bijna altijd in een prachtige omgeving. Het werk geeft ons zoveel voldoening, daarom willen wij vanaf februari/maart hetzelfde gaan doen in Afrika (zie de video hierover op onze facebookpagina).

Om ons werk te kunnen doen zijn wij afhankelijk van donaties. Maar niet om wat aan de “strijkstok” te laten hangen, wij doen alles op vrijwillige basis. Het gaat bij ons om iets goeds doen en niet om geld verdienen, daar geven wij graag een paar jaar van ons leven voor! Wil jij ons helpen, doneer dan via onze website. Wil jij op een andere manier een bijdrage leveren, laat het ons dan weten!

Foto’s en tekst ingestuurd door: Redmar Reitsema & Lychelle van Bennekom

Jou ook iets opgevallen? Iets meegemaakt? Of moet je gewoon wat kwijt? Drop het op dumpjemeuk@sikkom.nl

Ga het gesprek aan ( comments)