Op stap? Scoor vanaf vandaag je polsbandje op de Grote Markt

Op de Grote Markt zijn twee horecauitgiftepuntencontainers geplaatst. Bij die prachtige verfraaiing van het majestueuze plein in hartje Stad kunnen stappers op vertoon van een geldige QR-code een polsbandje scoren dat toegang verschaft tot de Groninger nacht (tot 0:00 uur, boehoehoe).

De containers vormen samen de Horeca Checkpoint en zijn vanaf vandaag los op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 22:00 uur. Wie om 22:15 nog een paar kroegen wil bezoeken heeft dus pech en moet overal alsnog de QR-code laten zien. De polsbandjes zijn geldig voor horeca in de Gelkingestraat, Grote Markt, Poelestraat en Peperstraat.

Polsbandje

Het nieuwe systeem maakt het voor horecazaken makkelijker om te controleren wie er een coronatoegangsbewijs heeft. Daardoor zijn er minder wachtrijen en hoeft er minder personeel ingezet te worden. Bezoekers aan horeca buiten dit gebied moeten hun QR-code wel laten scannen bij elke horecagelegenheid die ze bezoeken. Uiteraard kunnen de bezoekers zonder polsbandje nog steeds gebruik maken van hun QR-code in de genoemde straten. De polsbandjes zijn alleen op de dag van uitgifte geldig en hebben elke dag een andere kleur.

Psst, hier meer afleiding: