Op Valentijnsdag kun je blind daten in jaren ’20-stijl in Groningen (Peaky Blinders, Gatsby)

Voor sommig volk is een partner vinden een haast onmogelijk opgave, laat staan dat ze de ware scoren. Daarom: blind daten! En niet zomaar daten zonder voorkennis, nee, jaren 20-stijl! Inclusief acteurs en alles.

Het kan gewoon in Groningen. Op Valentijnsdag, welteverstaan. Een nieuw Gronings bedrijf genaamd Fresh Dates organiseert dan een heuse liefdesbeleving, compleet jaren 20-stijl, met live jazz muziek en alles.

“En acteurs”, vertelt Alita, brein achter de operatie. Ok, vet. Maar wat doen die acteurs dan? “Eigenzinnige ontvangst en afsluiting, hosting, het neerzetten van de jaren 20 stijl en de begeleiding van het spel.”

Role play

“Bij het spel moet je denken aan iets laagdrempeligs. Vragen en opdrachten uitvoeren uit de 20’s”, legt Alita uit. “Daten in de jaren 20. Waar mannen gentlemen worden en de vrouwen ladies. Een klassieke date.”

Opdrachten, spel, is er dan nog wel ruimte om elkaar rustig te leren kennen? “Nou, het wordt allemaal in een simplistische verhaallijn gegoten”, aldus mevrouw matchie match. “Zodat het niet too much is en de date in de weg zit.”

Bioloog en Psycholoog

Tot zover de setting. Dan de manier waarop je gematcht wordt: op professionele wijze. “Klopt”, zegt Alita. “Dat wordt gedaan door een psycholoog en een bioloog. Niet door het barpersoneel.”

Kortom: prima optie als je Tinder en Grindr volledig hebt uitgespeeld en de sexy buren, huisgenoten of kennissenkring compleet opgedroogd is. Blind daten op Valentijnsdag in de roaring twenties. Kon minder ja.

Welke verstokte vrijgezel kan wel wat actie gebruiken? Tag hem of haar in de comments op Facebook. Wordt vast op prijs gesteld.

Wat: blind date
Hoe: jaren 20 stijl
Wanneer: 14 februari
Kosten: 29.50 p.p.
Facebook-event

Psst, hier meer afleiding: