Opbouw van het altijd toffe Noorderzon is weer begonnen

Noorderzon

Een van de tofste festivals van Nederland komt er weer aan: Noorderzon. Het evenement in het Noorderplantsoen met internationale uitstraling en bekendheid begint op 17 augustus.

Het is even afzien voor hardlopende en bootcampende fitboys en – girls. Het rustige, mooiste stukje groen van Stad wordt verstoord door vrachtwagens, heftrucks en zwetende bouwvakkers. Het plantsoen is zelfs afgesloten. Alles voor het altijd chille Noorderzon, dat in tien dagen tijd opgebouwd wordt.

Noorderzon

Het culturele, elfdaagse festival geniet niet alleen bekendheid in Stad, of zelfs Nederland, maar ver daarbuiten. Van heinde en verre komen liefhebbers van Groningse ambiance en internationale acts naar hier. Naar ons plantsoentje.

Noorderzon

Foto: Niels Knelis

Het publiek is iedere keer een mengelmoes van pubers met rugzakjes vol Finkbräu, tot middelbare DWDD-grieten die speciaal voor de gelegenheid pauwenveren als oorbellen dragen. Men heeft het naar de zin, elk jaar weer.

Voor het programma van deze editie verwijzen we je door naar de website van Noorderzon. Daar kun je kaarten halen. Maar ook het gratis programma is elk jaar weer prima. Wat ons betreft: lama komen!

Zin in meer festivals in Stad? Kijk nog even in onze ultimate festival guide. Komen nog meer leuke dingen aan.

Ga het gesprek aan ( comments)