Open borrel Vindicat met veiling kunst voor het goede doel

Vindicat Wim Mijlof

Vrijdag 15 is de open borrel van Vindicat aan de Grote Markt. Dat is leuk vanwege meerdere reden. De belangrijkste: de kunst die er via Sikkom achter de ramen hangt, wordt dan geveild voor het goede doel.

Het goede doel is Stichting het Kopland. De stichting vangt in Groningen thuislozen op in verschille opvanglocaties en verzorgt het ‘Blijf van mijn lijf-huis’ in Stad. Een prima doel dus voor de opbrengst van de foto’s van Wim Mijlof, die nu nog achter de ramen hangen en na drie maanden pronken worden verkocht.

Behalve de veiling met echt geweldige foto’s en het uitstekende doel is de borrel ook een mooie gelegenheid om de mens achter het vooroordeel te leren kennen. Want de borrel is toegankelijk voor iederen. Voor studenten, maar ook voor Stadjers. Juist om een brug te slaan tussen Groningen en Vindicat.

Nieuwe kunst gezocht

Tot slot: de bedoeling is dat er nieuwe kunst achter de ramen van het Vindicatpand aan de Grote Markt komt. Dat is weer voor een periode van drie maanden. Meer informatie over de gezamenlijke actie van Sikkom en Vindicat vind je hier. In ieder geval: we zoeken nieuwe kunst om drie maanden lang te showen op één van de prominenste spots in Stad. Mailen kan naar: willem.groeneveld@ndcmediagroep.nl.

Foto boven: een van de werken van Wim Mijlof die worden geveild. Foto heeft afmeting van 1.56 meter x 0,85 meter.

Vindicat open borrel

Ga het gesprek aan ( comments)