Opmerkelijk protest met gekke pakken en uitspraken tegen coronamaatregelen in Herestraat

Black Friday ebt nog na en Sinterklaas staat voor de deur. Het was dus druk in Stad afgelopen zaterdag. Maar niet alleen met shoppers. Er was ook een groepje dat demonstreerde tegen de coronamaatregelen en vaccinatie.

Tegen twee uur in de middag staan een stuk of zes mensen, getooid in witte pakken en met witte maskers op, aan het begin van de Herestraat (vanaf de Grote Markt). Op hun bovenarmen zit een zwarte rouwband met een wit kruis. Uit de meegebrachte speaker bulderen anti-coronateksten.

Daarom

Zoals: “Zelf nadenken brengt het algemeen welzijn in gevaar.” “Mondkapjesplicht een leven lang.” “Vaccinatie tegenstanders hun rechten ontnemen.” “Lichaamscontact veroorzaakt leed.” “Alleen eenzaamheid is veilig.” “Wees altijd gehoorzaam.” En: “Vaccinatie is naastenliefde.”

Om hen heen is het druk. Eigenlijk te druk, met het oog op corona. Maar dat deert de demonstranten niet. Ze blijven lekker staan en gaan niet aan de kant, waardoor het winkelende publiek om hen heen moet banjeren. Dit gebeurt niet alleen in Stad, maar in meerdere steden in Nederland.

Guerilla Mask Force

De actie is van Guerilla Mask Force Nederland. Een collectief dat strijdt tegen de coronamaartregelen naar voorbeeld van Guerilla Mask Force Bern, waar de actie voor het eerst werd uitgevoerd.

https://www.youtube.com/watch?v=P1ymXZUcua4
Psst, hier meer afleiding: