Opnames nieuwe clip Sheikh Tounsi

Opnames Sheihk Tounsi 2

Vanmiddag ligt het nieuws voor Sikkom op straat. Even rustig stukjes tikkend op de redactie wordt verstoord door een collega bij het raam: “Sikkom, content voor jullie, kijk buiten, opnames voor een clip of zo!”

In volle spurt naar het raam, dat uitzicht biedt op de troosteloze parkeerplaats van het NDC-gebouw met daarachter zo mogelijk een nog treuriger parkeerplaats van de Keukenboulevard. Maar vandaag is alles anders.

Opnames Sheikh Tounsi

Producers van DOPE aan de slag met Sheikh Tounsi

Het doodse uithoekje van de stad is de setting van de videoclip van Groninger Sheikh Tounsi (23) voor zijn nieuwe liedje Denya Henya. Voor de opnames heeft de Sheikh niet zomaar iemand ingeschakeld.

Achter de camera staan namelijk Sky Walker and Ruby Star, de videoproducers van DOPE D.O.D.. En die gasten van DOPE hebben doorgaans hele vette clips.

Maar vandaag draait het om Sheikh Tounsi en zijn lied Denya Henya. “De song gaat over het leven,” vertelt de muzikant vanuit een badass Mercedes, met Spaans kenteken. “Hij is van een vriend van me, vandaar.” En de tulband? “Die draag ik vanwege zijn Arabische roots.”

Opnames Sheikh Tounsi 3

Politie vindt opnames niet leuk

Na een tijdje filmen op de parkeerplaats, veel lol en nog meer shots, zijn de makers bang dat de politie is gebeld. “Laten we vertrekken,” is het idee.

Niet dat ze als boefjes tekeergaan, maar ze hebben wel een paar rondjes gereden in de Mercedes, want dat lijkt tof in de uiteindelijke video. Maar daar zal oom agent minder blij mee zijn.

Zo blijkt al snel. Net terug op kantoor om het verhaaltje te tikken, roept de raamcollega weer: “De politie is er.” Weer een snelle spurt naar het raam, en ja hoor daar staat een motormuis, met notitieblok in de hand, gegevens te noteren.

Opnames Sheikh Tounsi

 

Psst, hier meer afleiding: