Opnieuw ludieke lockdownactie ondanks coronamoeheid: horeca-ondernemers slaan handen ineen

Als de decembergezelligheid niet in de horeca kan, dan brengen we die wel bij de mensen thuis. Dat is de gedachte van vier Groningse horecabedrijven – Block & Barrels, Baxbier, The Stockroom en Barrel Wijn.

Zo slaan de handen ineen en bezorgen de komende tijd een unieke combinatie van eten en drinken. 

Jonge bedrijven

Boudewijn Brink, samen met broers Mark en Dave Pretorius eigenaar van Block & Barrels, bracht de ondernemers bij elkaar en verzorgt met zijn personeel de bezorging. “Ondanks dat iedereen zo langzamerhand wel coronamoe is, wilden we toch weer iets nieuws verzinnen.” Het zijn tenslotte ondernemers met vier, nog jonge bedrijven die er iets van willen maken.

De feestdagen staan voor de deur, maar met vrienden en familie uit eten of ergens een drankje drinken kan in deze decembermaand in de avonduren niet. “Iedereen wordt gekort op de gezelligheid. Dus met ons nieuwe bezorgmenu proberen we een klein beetje van onze mooie zaken bij de Groningers thuis te krijgen,” aldus Boudwijn. 

Unieke combinatie van eten en drinken

Vanaf december, zolang de avondlockdown duurt, bezorgt Block & Barrels een unieke combinatie van eten en drinken, te bestellen via de onlangs in Groningen gestarte bezorgservice Deliveroo. Op het menu staan een selectie van gerechten van Block & Barrels. Wie zin heeft in een bijpassende cocktail, kan kiezen uit drie bijzondere varianten van cocktailbar The Stockroom.

Voor de liefhebbers van bier stelde brouwerij Baxbier een selectie van exclusieve bieren samen. Liever wijn? Barrel Wijnlokaal selecteerde vijf bij het eten passende wijnen. Wie daarna zin heeft aan een wijnproeverij, kan z’n hart ophalen: de succesvolle wijnproeverij van Barrel-eigenaar Martijn Fernhout, inclusief instructievideo, staat ook op de kaart. 

Voor de horecaondernemers gaat de samenwerking verder dan hun gasten een fijne avond bezorgen. Het is geen verrassing dat de horeca kampt met grote tekorten aan medewerkers. De personeelsbestanden van de vier Groningse horecabedrijven zijn net enigszins hersteld van de vorige lockdown, toen opnieuw verscherpte maatregelen werden aangekondigd. 

‘Huur blijven betalen’

“Door ons nieuwe, gecombineerde bezorgmenu proberen we zoveel mogelijk personeelsleden aan het werk te houden, zodat zij hun huur of hypotheek kunnen blijven betalen,” vertelt Boudewijn. Zo stappen de werknemers van Block & Barrels zelf op de fiets om bestellingen rond te brengen. 

Bestellen kan van woensdag tot en met zondag, tussen 17.00 en 21.00 uur. Wie liever afhaalt, kan een bestelling telefonisch doorgeven aan en deze ophalen bij Block & Barrels, Hoogstraatje 3-5 in Groningen (050 311 05 20). 

Psst, hier meer afleiding: